Wednesday, October 16, 2013

Jangan Main-Main....Alhamdulillah..Mahkamah dah putuskan larangan menggunakan kalimah Allah bagi bukan Islam...Jangan main-main dengan kalimah Allah S.W.T... Jangan sesekali mempertikaikan keputusan mahkamah terutama orang Islam sendiri.. Boleh murtad jadinya...Nauzubillah....


SHAH ALAM - Penasihat Majlis Agama Islam Johor, Datuk Nooh Gadut menyatakan orang Islam yang mempertikaikan keputusan Mahkamah Rayuan berhubung penggunaan kalimah ALLAH boleh menjadi kafir serta murtad. 
Menurutnya, tindakan umat Islam yang mempertikaikan keputusan itu mencerminkan akidah dan syariat serta keji dari segi akhlak. 
Katanya, kafir dan murtad seseorang itu  "jatuh" sekiranya individu tersebut melakukan dalam keadaan sengaja dan waras. 
"Kalau takdirnya yang mempertikaikan itu umat Islam, mereka boleh menjadi kafir dan murtad sekiranya (kenyataan mempertikaikan) itu dilakukan dengan sengaja," katanya yang dipetik Utusan.online. 
Kelmarin, Mahkamah Rayuan memutuskan kalimah ALLAH tidak boleh digunakan dalam majalah mingguan The Herald.
 
Dalam pada itu, Nooh berkata, mempertikaikan keputusan itu juga seolah-olah mempersoalkan apa yang termaktub dalam kitab suci al-Quran iaitu ALLAH hanya untuk orang Islam.
 
"Kalau jatuh murtad, gugurlah amalan mereka di dunia dan akhirat. Segala amalan kebaikan tidak akan diterima. -SINAR HARIAN
 
"Oleh itu, mereka wajib segera bertaubat dengan mengucap dua kalimah syahadah dan berjanji tidak akan mengulangi dosa itu lagi," katanya lagi.

Kejayaan atas usaha peguam-peguam yang berjuang untuk mempertahankan  kalimah Allah memang dipuji dan dikagumi... PUTRA MERDEKA ada cerita lanjut...

No comments:

Post a Comment

VIDEO PERINGATAN: Siapa Anwar yang sebenar

Pembohongan DAP di Sibu


Kecapi Nikmat Bersama Pakatan