Monday, March 7, 2011

Monang Bosar di Merlimau dan Kerdau

BN pertahan DUN Kerdau dengan majoriti 2,724 undi. Calon BN Syed Ibrahim Syed Ahmad raih 5,060 undi, calon PAS Hassanuddin Salim, 2,336 undi.

BN pertahan kerusi DUN merlimau dengan majoriti undi sebanyak 3,643. Calon BN, Roslan Ahmad mendapat 5,962 undi, Pas Yuhaizad Abdullah 2,319

Apo lah pulak juak PAS nak membohong esok...dia nak kata rakyat Kerdau dan Merlimau bodoh ke?

jangan jang karang anaka anak di bandar marah ko cakap mak bapak dia bodoh

celako celako celako

3 comments:

 1. Bagus le tu, jgn UMNO tak sedar diri dan buat mcm dulu2 sudah le.
  Aku tetap tak akan sokong UMNO kalu KJ,Dol Bodowi,Ali Rustam,Zahid Hamidi,Ezam,Naina ,Azeez,Mat Hassan,Nazri,Shabery dan beberapa lagi masih memegang jawatan dlm UMNO.
  Tahniah menang di Kerdau dan Merlimau,kalu nak menang besar PRU 13 buang muka2 yg org Melayu dah meluat.

  ReplyDelete
 2. Jangan dok sedap hati sangat Den!
  BN baru nak mula boleh MENGEKALKAN kerusi sendiri aje. Nanti tunjuk hebat, kalu ada PRK di kawasan yang bukan hakmiliknya! Semoga ada mana-mana kerusi PR di kosongkan untuk dijadikan gelanggang ..... sebelum PRU.

  ReplyDelete
 3. Penyokong2 Umno,

  Kemenangan Umno/BN di Merlimau dan Kerdau, bukan satu yang memeranjatkan. Kedua dua kawasan tersebut memang kubu kuat Umno. Seperti Tenang 70% penduduk disana adalah penghuni Felda dan estet estet. Jadi apa lah tahap otak mereka. Apalah tahap pendidikan mereka. Mereka faham tak apa itu rasuah dan menyalah guna kuasa.

  Mereka tak faham isu isu berikut:-

  1) Sejak tahun 1983, bermulalah SKANDAL2 MEGA RASUAH dimana bank BMF telah hilang 4 bilion ringgit Malaysia dengan pinjaman yang diberi kepada penipu penipu Hong Kong dengan bantuan barua baru Melayu Umno

  2)Skandal Perwaja telah mengakibat kerugian rm3 bilion.

  3) Skandal CCB telah hilangkan berjuta juta duit rakyat yang telah dipinjam oleh barua Umno dan Mic dan tak bayar balik

  4)Skandal Maminco telah lesapkan wang rakyat sebanyak rm2 billion

  5)Yang lebih malukan Bank Islam—guna nama islam tapi telah songlap berbilion ringgit duit rakyat—peminjam barua Umno tak bayar balik pinjaman

  6)Pada 2007, skandal Enron telah rugikan rakyat Malaysia sebanyak rm2 bilion.

  7) Pos Malaysia telah songlap rm2 bilion duit rakyat

  8)Yang Mega skandal yang terbaru ialah PKFZ, dimana sebanyak rm12 bilion duit rakyat telah di curi oleh perompak MCA dengan bantuan perompak perompak Umno.

  9)Yang lebih memalukan ialah ratusan GLCs telah songlap berbilion billion ringgit duit rakyat. Ini sendiri di sebut oleh Auditor General (Ketua Pengarah Audit) Malaysia Ambrin Buang. Belaiu telah mempersoalkan kerelevanan GLC2 ini. GLC terkini yang telah songlap duit rakyat ialah Sime Darby yang telah songlap rm4 bilion duit rakyat. Yang hairan, pada satu ketika bilamana syarikat ini di tadbir olih matsaleh, ia merupakan nama besar di medan antarabangsa. Tapi bila orang Umno ambil alih macam biasalah curi duit rakyat dan bankrupkan syarikat.

  10)Ketua Perompak Collar Putih, Mahathai telah dituduh oleh wartawan berkecuali Barry Wain dalam buku tulisanya The Malaysian Maverick sebagai telah curi duit rakyat sebanyak RM100 bilion. Sehingga sekarang Mahathai belum saman Barry—Kenapa—takut semua rakusan beliau akan di bongkarkan di mahkamah.

  11) Laporan Global Financial Integriti telah bongkarkan bahawa selama 10 tahun perompak2 Umno/BN telah seludup duit haram yang berjumlah RM899 bilion ke luar Negara. Dan yang memalukan ialah, Malaysia berkedudukan ke tangga KELIMA sedunia. Yang pengundi2 bodoh Umno/BN tak faham berapa besar jumlah tersebut—899,000,000,000,000.

  Mungkin ada lembu tanya, tiada siapa kena hukum oleh mahkamah. Ya skandal video LINGAM telah bongkarkan berapa korup kebanyakan hakim hakim Malaysia.

  Jadi aku nak Tanya Unspinner dan penyokong bodoh kau, u orang faham tak apa yang di tulis atas atau tahu tapi buat tak tahu. Pakailah otak u orang secara RASIONAL dan jangan simpan otak you orang dekat BUNTUT dan merepek. Perompak2 UMNO/BN hidup macam MAHARAJA dengan duit haram mereka. Rakyat pula terpaksa menghadapi kenaikan harga untuk barang2 keperluan harian. Ada pula hidup "kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Perompak2 seperti Taib Mahmud bukan sahaja hidup terlalu mewah tapi sangup kahwin isteri muda yang berusia 40 tahun lebih muda darinya.

  ReplyDelete

VIDEO PERINGATAN: Siapa Anwar yang sebenar

Pembohongan DAP di Sibu


Kecapi Nikmat Bersama Pakatan