Wednesday, March 24, 2010

BOIKOT YANG TAK HALAL: Kopitiam terkenal hidang mee kaki katak

Benda berlaku di Bukit Tinggi...
story ni saya dapat dari website Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)
sebelum tu dah keluar di Bernama Radio
Ki8ta tak boleh ambil ringan bab halal haram ni

Ini ke rahsia sedap kopitiam ni???

jadi renung renunglah semua bahan di sini
kalau tak kempunan  tak payahlah pergi ke kopitiam ni lagi

inilah masalahnya bila kedai makan diusahakan oleh orang bukan Islam yang tak faham pentingnya hukum hakam







5 comments:

  1. Astagfirullah bro, ini kena sebarkan bro, kan aku dah kata Oldtown ni tak leh makan takde sijil halal! Ini kepunyaan Ngeh dan Nga kesayangan Nizar KKK tu ha!

    Ayuh kawan-kawan sekalian, mari kita edarkan cerita ini, ini bukan fitnah tetapi dari PPIM tau! Isdh gila betul la Oldtown ni

    ReplyDelete
  2. memang harami OTK ni

    mampus aku tak pergi lagi
    sebarkan kawan kawan semua

    ReplyDelete
  3. memang mesti boikot

    ReplyDelete
  4. diharap kita ajar mereka yang ambil lekeh hukum Islam dan kepentingan umat Islam di negara ni dengan berbelanja di kedai Islam dahulu... kalau dah takde choice baru ke tempat lain

    tapi awas mereka akan tekan peniaga Islam supaya harga mereka naik tapi tak pe ini kira jihad kita mesti lawan sampai menang

    hukum Islam ni hanya orang Islam aje yang boleh tegakkan

    Cina nak makan babi dia punya hal tapi kalau nak jual pada orang Islam mesti orang Islam, terutama makanan

    ni sama lah kita beli brand nestle ke ape ke

    cuma brand international ni dia strict jugak dengan SOP so mungkin boleh harap sikit itupun kena kerap check

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum,

    Penyelesaiannya mudah saja. Makan di kedai yang memang peniaganya Islam hatta di warung atau gerai sekalipun. Jangan makan di kedai yang tak pasti pemiliknya atau pekerjanya Islam atau tidak. Kadang tak paham kenapa orang Islam duk sibuk makan kat tempat "berjenama". Glamour kut. Begitu juga kalau nak beli barang, beli di kedai Islam atau Melayu. Secara tak langsung kita bantu Melayu dan Islam meniaga supaya perniagaan bukan lagi monopoli kaum Cina. Gunakan hak pengguna sebaik mungkin

    ReplyDelete

VIDEO PERINGATAN: Siapa Anwar yang sebenar

Pembohongan DAP di Sibu


Kecapi Nikmat Bersama Pakatan