Wednesday, October 28, 2009

NIZAR TERUS MEROYAN: DUN NIZAR MENCARUT DALAM DEWAN: Perak bermula lancar tapi jadi kecoh lepas tu



Menurut kawan kawan yang berada di dalam Dewan Undangan Negeri Perak Ipoh, Pihak Pakatan memulakan drama ala-ala hindustan dengan Sivakumar bertindak kasar pada polis.

Dia ni tak reti reti nak pulang balik harta rakyat iaitu jubah speaker, dah ada report polis pulak tu.

Bila polis mintak dia serahkan, wah jadi drama Tamil kat situ, dia kecoh meronta ronta, menggelupur macam cacing tengah panas.. ye lah masa tu banyak kamera tengah usha dia..

si sial ni punya lah desperate untuk publisiti, bila Pakatan berkumpul di luar dewan, dia buat pulak sidang media dia kata

POLIS CURI JUBAH DIA..

ish curi nak buat apa? buat lapik meja ke?


tak cukup dengan drama kat luar, si Nizar terus meroyan di luar pintu masuk dewan, terpekik terlolong lah pulak dia dengan Nga dan Ngeh... macam babi kena sula

kenapa? psal kena lalui pemeriksaan keselamatan, semua orang lalu tak menjerit , dia lalu pulak menjerit dan terpekik terlolong..

dia terpekik pasal datang lambat dan bajet dah pun dibentang...

tu lah dia datang lambat sapa suruh.. oh lupa dia ikut cakap speaker bawah pokok... entah pukul berapa dia berjanji nak bersidang entahle

mungkin dia ingat bersidang di Dewan Undangan Heritage Hotel Kot

bila dia masuk, bajet dah dibentang dan dewan pun nak ditangguh.

Si Nizar gila cuba pulak buat perangai tak masuk akal.. dia nak mula satu lagi sidang dalam dewan yang sama... siap suruh baca doa lagi tu

pas tu speaker Datuk Ganesan pun tangguhlah untuk morning tea break

termanggu manggu si Nizar haram-jadah tu

punya lah dia marah, dia tunjuk isyarat mencarut pada Speaker...

perh inilah dia perangai seorang pemimpin PAS

mana tak nye... inilah PAS

Islam tu sekadar alat

kita dah cakap berkali kali dah

tak percaya lagi ke??

Orang PAS memang macam tu

33 comments:

  1. Jijik nyer pemilik blog nie

    ReplyDelete
  2. Kawan kamu yang kata,ko tukang cerita dan sapa plak tukang reka cerita?.Bila plak zamry nak pindahkan balai polis ke bangunan SUK?.

    ReplyDelete
  3. owner blog nie macam celaka. Anah haram jadah macam nie la jadinye.

    ReplyDelete
  4. artikel ni sampah!

    ReplyDelete
  5. Owner blog ni...adalah melayu yang paling bodoh dalam dunia ni..melayu bersatu...atuk lu..

    ReplyDelete
  6. Salam tuan blog..

    hahahaa... masing2 dah panas bontot.. ADUN pembangkang nk jadi beruk tak boleh.. pasal tu berani jerit2 jer... kasian .. nie la ajaran nik ajis... maki org...

    anon2 kat atas nie... buat la lagi.. korang kan maksum.. dah tentu masuk syurga punya.. kalau tak nanti nik ajis bagi shafaat.. confirm la... ajak sekali DogAndPig sekali...

    akai ada kaa sampai bodo tera tuu...

    anak pak teh chat

    ReplyDelete
  7. melayu diatas yang komen tu patut pergi Singapork...

    ReplyDelete
  8. bukan melayu saja..
    kalu cina ka,india ka
    bole blah laaa
    tok sah duduk sini
    jeniih tak sedark diri betuii
    buta sejarah

    ReplyDelete
  9. mereka yang komen atas tue nak jadi macam melayu singapura...sedarlah,Bersatulah kita org Melayu.Ini Tanah kita,Tanah Melayu

    ReplyDelete
  10. UMNO TERUS MAJU YEAH TQ OWNER BLOG FOR THE INFO


    HIDUP MELAYU
    MAMPOS HINDU PARIA
    MAMPOS CINA BABI

    ReplyDelete
  11. yang kat atas ni marah sangat pasai apa mungkin sebab nicky ajis dah kata allah pun boleh mencarut ini kan pula si nizar babi bintng tiga ini depa nidah dengar kuliah yang diajar oleh nicky ajis kepada ahlul pas supaya mencarut tak apa dah confirm masuk syurga....

    ReplyDelete
  12. Bodoh punya Parti PERKAUMAN

    PEGI MAMPOS LAA,,,ARTIKEL DAH LA SAMPAH...

    UMNO SIALAN PUKIMAK RASUAH!!!

    ReplyDelete
  13. UMNO RAJA SALAH GUNA KUASA!!

    ReplyDelete
  14. UMNO BUAT MALAYSIA NI BAPAK DEPA YG PUNYA!!

    BODOH PUNYA UMNO PEGI MAMPOS LAA!!

    PARTI PERKAUMAN = UMNO

    ReplyDelete
  15. kah kah kah....

    tak siuman nya si nijar ni...tunjuk isyarat lucah pada speaker...

    nama aje IR Nijar tapi perangai mengalahkan budak tadika...

    IR beli kot..!!!kan sekarang ni banyak ijazah bolih di beli..

    mengapa berkata demikian..?? sebab kalau tak sekolah buat perangai begitu tak apa le...

    ini...ijazah bergulung gulung tapi otak dok letak atas lutut...

    buat malu melayu aje....

    ReplyDelete
  16. hua hua hua pakatan beruk tak ada modal, tgk la macam mana komen depa, kalau tak maki memang tak sah,...

    dimana ada maki hamun, disitulah ada ahli PASsssss muehee

    ReplyDelete
  17. Aku sebagai anak jati Taiping negeri perak.. x pernah pon iktiraf nizar tuh sebagai menteri besar... anak jati perak pon x pernah dapat kurniaan tanah 999 tahun... NIZAR MEROYAN bole plak sewel bagi tanah 999 tahun... pkirlah sendiri.. salam

    ReplyDelete
  18. maki hamun ni ambo yang ajar, sebab ambo bole bagi syurgo ko nerako ko?

    dema yang tak sembah kawe tak bole masyuk syurrga


    heheh itu kata nik ajis, bukan aku yang kata huahaua

    ReplyDelete
  19. hehehe, jangan ikut perasaan dik-dik Pakatan.. buat dosa kering aja..LOL. ni sah baru lepas tadika punya mentaliti ni.. vocab amat terhad, buleh mencarut aja..:-)

    Puspus

    ReplyDelete
  20. Bodoh punya Nizar dan Pakatan Rakyat. Banyak juga pengikut mereka yang bodoh di atas nie.

    PAS nie macam bukak restoran jenama Islam tapi jual babi panggang.

    ReplyDelete
  21. Blog nama melayu bersatu, tapi artikel semua macam sampah..

    ReplyDelete
  22. WAH BANYAKNYA PELANGGAN TAPI GERAI KAGA DAH TUTUP
    TAKPE GUA BUKA BALIK
    MALI MALI KITA RASALAH SATAY KUBANG KRIAN KAGA
    SATAY TIGA KAY
    DAN KETUKLAH PENCACAI PARPU NI
    LAWATLAH KAGNEWS UTK BERITA TERBARU BERKENAAN RAJA BLOGGERS PUAK GEROMBOLAN
    TERKINI DAN SENSASI -MESTILAH KAGANEWS

    ReplyDelete
  23. Fazli, kau suruhlah N,Ajis to pencen, jaga cucu

    lagi baik dari memecah belahkan melayu

    apa gila cakap lbih rela bekerjasama dengan Setan dari Umno

    kalu kau setuju kau pun dah sama gila dengan dia

    ReplyDelete
  24. lu orang nak sangat hidup bawah DAP boleh pergi Singapork dan hidup bawah PAP, bapak setan besar dia OK

    gua memang suka hidup bawah PAP tu pasal gua panggil kawan kawan macam Brendan, Kalimullah, Jason Loh semua keliling gua... baru rasa macam kat Singapork

    Akut akkan berhenti selagi aku tak jahanamkan Umno

    mampus Umno

    ReplyDelete
  25. HIDUP MELAYU BERSATU, KEBENARAN MEMANG PAHIT UNTUK DITELANKAN WAHAI AHLUL PAS!

    KEPADA TUAN PUNYA BLOG, TERUSKAN USAHA ANDA, HOUSE PK MENYOKONG ANDA SEPENUHNYA!

    ORANG PAS MEMANG MACAM TU!

    ReplyDelete
  26. PK, kau dengan Kaga ni macam pasangan bercinta

    tak boleh dipisahkan

    Kaga tu dia benci tapi sayang dengak kau lah aku ingat..mana kau pergi mesti dia ikut

    ReplyDelete
  27. Jadi macam orang bodo plak duk layan blog orang jahil macam ni, kang aku kata jahil marah aku plak kate jahil, padahal memang jahil tahap tenuk pun. Sebab tu orang suh gi ngaji, belajar dengar kat surau masjid. Ni tidak, nampak orang pakai kopiah serban dah ngelak jauh2 lagi, padahal yang pakai cenggitu pak haji umno jgk.

    Bile layan orang jahil macam korang ni, dgn aku pun nak jadi jahil ngutuk korang. Aku tak caye la nizar boleh tunjuk isyarat mencarut tu, isyarat macam mana ya? ade bukti bergambar ke? kalu puteri umNGOK tunjuk bontot aku leh caya laa sebab ada gambar.

    Heuh!! dasar korang ni, tahap KEBEBALAN yang tinggi ni memang tak akan terima ape pun yang org ajar, yang tau kutuk orang, carut kat orang. Sebab tu aku masuk kat cni, aku pun kutuk korang jugak. cakap elok2 pun, kalu dah pale otak duk kat lutut, mmg takleh pakai la weeiii...

    ReplyDelete
  28. anti Parti Ajaran SesatOctober 30, 2009 at 12:54 AM

    ababil kau lah pembohong yang paling besar, kau mesti orang PAS kan

    yang tunjuk bontot mana ada Puteri Umno

    bab bab selak kain ni orang PAS yang buat

    tu yang kena tunjuk signal dengan Adnan Yaakob tak ingat?? kat janda baik

    orang pas memang macam tu

    dah buat jahat tak mengaku

    tuduh tuhan mencarut dan kata mencarut OK

    apap lak yang pelik Nizar mencarut

    ko pergi lah belajar dengan orang PAS yang riak ibadat tu silap silap kau pun jadi sama, riak ibadat macam setan

    ReplyDelete
  29. Umno parti Islam, tak kata kat orang,,,, tapi dok kata kat sapa tak tau.... ooooo kata kat kayu....Umno bila nak buat EGM lepas isu sekat ADUN masuk Dewan ,Perak. Sidang sendiri2. Buat satu lagi Dewan lain laaa....Hidup Melayu... Bela MCA, MIC,Gerakan, PPP... OOOOOO tu semua parti Melayu...... Singapore dulu Umno bagi kat Melayuuuuuu...DAP tu kot yang memerintah Malaya dan bagi Singapore kat bangsa lain...oooooo......ada Melayu tak sunat versi Umno kat Singapore...OOOOO kalau sokong UMno terus jadi Melayu.....PPinang Melayu UMNO 2/3 Gerakan 1/3 ,,, Bagi Gerakan jadi Ketua Menteri...OOOOO....PPinang, nak buat macam Singapore la kot. Mana tanah orang Melayu kat PPinang..... OOOOOO...Umno bagi kat Melayu Gerakan semuaaaaa......Gerakan tu Melayuuuuu..... Hidup Melayu......... Umno bersatu rupanyaaa...dok kutuk mengutuk sesama Umno tu tak payah EGM....Ketua Pemuda.....dihina......itu adat Melayu....ooooo...PAS tu jahat sebab halang kita buat jahat, rasuah, minum arak, berjudi....oooooo..... Rasuah tu sesama Melayu jadi sedekah....oooooo..... Wakil rakyat Pakatan Rakyat yang dituduh rasuah kita ambik sebab apa??? OOOOO...sebab kita pun sama depa...... Umno marah kat Khairy tu sebab dia PAS kot...ooooo...KJ bangsat?...tu kira puji sahabat la tuuuu...ooooo.... Kalau aku lah jadi Umno apa salahnya buat dana khas bantu Melayu Singapore beli hartanah kat Singapore...macam Singaporecbeli hartanah kat Malaysia...Ops,,,silap..... Singapore boleh beli hartanah kat Malaysia sebab depa dah jadi Melayu versi Umno dah.... Coba cadangkan kat Umno satu bahagian Umno beli satu hartanah kat Singapore,,,satu kat PPinang,,,,barulah padan jadi Kerajaaan...Kalau tak tau memerintah belajar kat kami pulaklah.... cuba2 mengalah sekali-sekala...dah 50 tahun berkuasa...nama tanah melayupun tak boleh nak pertahankan....Ada tanah pun....bagi kat bangsa lain.... Hey Umno dah berkuasa tu cuba2lah beli 50% rumahkedai di Malaysia bagi kat bangsa sendiri....kah...kah...kah....kesian Umno....kena kata tapi tak boleh balas sebab benda betul....ooooops....silap...Umno tak kata kat orang....Umno baik %$$@!~()%%$^%&%^ ka Benggong.... rupa-rupanya patutlah Umno dok kena tipu......sebab....tak pandai congak....kat Pakatan Rakyat ka paling banyak parti bukan Melayu atau kat BN.....kesian jadi Umno...mujurlah aku dulu UMNO kini Pas dan selama2nya akan jadi PAS sebab aku marah UMNO bagi Singapore kat bangsa lain...aku cabar Umno ambik balik Singapore kalau Umno anak jantan....Air Mata Darah Bercampur keringat bumi milik di ambil Umno bagi kat bangsa lain.....

    ReplyDelete
  30. Mohd Ali, kau ni budak KJ ke??

    tetiba plak marah orang slam KJ

    takkan orang Pas suka kat KJ kot???

    kalau suka ambik lah, kau dah ambik Anwar jadi ketua politik kau sekarang ambik lah KJ jadi ketua perasuah nombor dua...Anwar ketua perasuah nombor satu

    ye lah kalau kau rasa kau dah rugi sangat bawah Umno aku nak kata apa, kau undi lah PAS tak de sapa larang

    its a freee country you vote who you like I vote who I like

    kau congak sendiri lah apa yang PAS dah buat di Kelantan selama dua dekad dan apa yang pas mampu buat di Kedah dimana dia dominan dan di Selangor dimana dia kononnya equal partner

    aku bukan benci PAS, tapi aku benci PAS biarkan diri dia dikuda

    Prang Melayu undi roket pasat dia nampak bulan dia ingat undi roket bulan dapat untung, tapo rupa rupanya roket hentam bulan dan bulam diam biar

    sama lah undi BN pasal nampak Umno

    at the end of the day, they are all politicians if you are naive enough to think that PAS is about Islam then I pity you....

    kalau kau gelakkan Umno bagi penang pada gerakan, kau cubalah dapatkan balik dari DAP..

    Penang negeri Cina, dah terlepas memang susah dapat balik

    jadi soalannya sekarang kau nak ke Perak pun jatuh ke tangan Cina macam tu hari Ye Lah NIzar MB tapi hakikatnya Nga Ngeh dan Thomas Soo yang run the state

    they have tasted blood and they do not want to give it up

    aku tak de hal perak jatuh ke tangan Pakatan kalau betul betul Kerajaan Melayu

    aku rasa tak ramai orang Melayu yang bising Kedah jatuh ke tangan PAS, dia mismanage ke apa ke, it is still kerajaan orang Melayu

    Selangor pun DAP dah control, kalau kau nak Selangor jadi negeri Cina kau biarlah keadaan sekarang... kau kena balun PKR dan PAS supaya dia sedar that in Malaysia a two party system means a two Malay-dominant side system, anything else will not work and will not be able to guarantee peace and harmony

    kalau dengan Umno pun kau gini punya marah, nanti bila dah terantuk dengan DAP, macamana kau punya angin, tu belum kira angin orang lain

    kita bercakap pasal orang Melayu

    first sekali kau kena get rid of Anwar Ibrahim, kick him out and let Zaid Ibrahim lead the party, allow Khalid Ibrahim to have real power over them DAP assholes lepas tu make sure Pakatan is Malay dominated... kalau PKR tak leh jadi dominant Malay party then it must sacrifice and let PAS lead

    pikir pikir kan lah

    ReplyDelete

VIDEO PERINGATAN: Siapa Anwar yang sebenar

Pembohongan DAP di Sibu


Kecapi Nikmat Bersama Pakatan