Thursday, August 6, 2009

APA PUNYA BAHALOL KERAJAAN SELANGOR

Besarnya bahalol pemimpin-pemimpin kerajaan Selangor nie. Terutama Menteri Besar Selangor. Boleh plak cakap pasal kenyataan wakil rakyat DAP, Ronnie Liu, pasal fatwa minuman keras…wajib digugurkan daripada barisan Exco negeri kerana boleh menyebabkan perasaan dan mengguris hati umat Islam.. Tak tahulaa kalau pemimpin kerajaan Selangor berhati kering, tak ada perasaan apabila agama islam disepak terajang macam babi. Tak tahulaa kalau politik korang lagi penting daripada agenda memperjuangkan ISLAM dan MELAYU.

Terima kasih pada Hassan Ali, sebagai seorang yang berpendidikan agama yang tinggi bangkit bersuara apabila Ronnie Liu mengeluarkan fatwa minuman keras. Saudara yang berada dalam kolompok yang mampu mengubah serta bersuara dikalangan exco-exco Selangor… wajib menyuarakan apabila ISLAM dipergunakan. Kalau tak bersuara sekarang…. Tak ada guna nya berpendidikan agama yang tinggi tapi takut menyuarakan perkara yang benar. Nipis sangatkan iman kita? Kalau iman kita tebal….ermmmm tak tahu laa nasib Ronnie. Pemuda PAS Selangor hantar bantahan kat Menteri Besar Selangor… Tapi dengan tenang jer tolak dan bg tahu akan diselesaikan
selepas kerajaan negeri membuat keputusan mengenai peraturan kecil penjualan minuman keras pada Mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi Selangor (MTES). Hai…. nak ubah DASAR ker plak agar boleh jual arak dan minum arak oleh orang ISLAM di SELANGOR? Jual ARAK untung banyak wooooooo..

Tapi sedih apabila TOK GURU senyap jer dalam bab ini. Adakah TOK GURU dah kena sound supaya jangan buat sebarang kenyataan pasal isu ini. Adakah pemimpin-pemimpin PAS sudah kena cucuk hidung kat PKR dan DAP ? Dulu kalau isu ahli parlimen korang kena amik gambar bogel… berduyung-duyung bagi kenyataan. Siap peluk2 lagi… konon simpati… oklaa kalau cam tu.. ada perasaan… Tapi bila isu tak boleh laungkan AZAN dimasjid-masjid… kononnya bising. Ganggu time korang nak mabuk-mabuk… tak ada plak yang buat kenyataan. Ini pula keluar fasal BEER tak haram diminum… Langsung PAS-PAS yang beragama islam ini diam seribu bahasa. PAS nie perjuangkan ISLAM ker korang nie memperjuangkan DASAR-DASAR PKR dan DAP. Kalau PAS dah ubah perjuangan memperjuangkan DASAR-DASAR DAP dan PKR… alamatnya makin jauhla pengikut-pengikut mencium bau syurga. Sekarang PAS bg tau.. sokong PAS dapat masuk SYURGA..

Tolong la PAS.. buatlaa sesuatu.. sebagai PARTI yang memperjuangkan ISLAM sampai mati… ambil laa tindakan yang tepat.. jangan asik di cucuk idung jer.


HIDUP ISLAM DAN MELAYU DI TANAH MELAYU

4 comments:

 1. Aku setuju tu. kalau sokong PAS masuk syurga sebab parti tu memang nak laksana islam. Tak macam Umno, ada kuasa tapi tak nak laksana islam.

  ReplyDelete
 2. Aku sokong anon 6.22pm. Cuba kita ingat tahun 90an dulu. Bila kerajaan pas kelantan nak buat hudud kerajaan pusat ugut nak daruratkan kelantan. semua kita tahu dalam umno semuanya islam tapi bila bab hukum islam ditolaknya pulak. Astafirullah............................

  ReplyDelete
 3. Anon 6;22

  Kau ni aku ingat tak pandai baca lah, cuba baca posting Islam cara Umno lebih terbuka dan progresif

  ReplyDelete
 4. Ha Ha apa kau nak buat? Di Selangor Ronnie Liu yang in charge. Khalid pun kena dengar cakap DAP, PAS boleh balik Kelantan. Inilah 1Malaysia, sama tinggi duduk sama tinggi diri.

  ReplyDelete

VIDEO PERINGATAN: Siapa Anwar yang sebenar

Pembohongan DAP di Sibu


Kecapi Nikmat Bersama Pakatan