Sunday, August 9, 2009

DAP Hina Sultan Perak dan Raja Nazrin pulak

Inilah rupa posting asal si Loke

Kalau search sekarang blog dia (The Might of Pen/sjsandteam) inilah resultnya- dan jelas kelihatan Google mendaftarkan artikel menghina Raja Nazrin sebagai entry terakhir
Bila and klik pada link search google, anda akan nampak mesej ini dari WordPress - dia dah padam, tahu kalau tidak mesti kena punya

Inilah rupanya manusia Loke Siew Fook yang menghina Raja Raja Melayu

Tak habis lagi hati orang Melayu terbakar Ronnie Lu jadi Mufti dan Jeff Ooi menggelar JIM pertubuhan ekstremis dan pengganas, sekarang pengurusi DAPSY pulak, si Loke dari Rasah tu menghina Sultan Perak dan raja Nazrin....

Si Celaka Loke ni kata dia nak hantar Raja NAzrin ke Neraka Jahanam dan dia kta Sultan Perak dah nyanyuk, dan dia tuduh Raja Nazrin jual negeri

nak tahu kenapa?
sebab Raja Nazrin ingatkan tujuh Janji/deklarasi Raja Raja Melayu sebelum merdekanya TANAH MELAYU dari British.

Dah tulis, dia takut kena cekup cepat cepat dia padam blog dia (The Might of Pen) tapi ramai kawan kawan yang dah nampak dan simpan screenshot dan PDF blog tersebut, jadi klik lah ke link pelbagai di bawah ni untuk baa pendapat blogger lain dan juga apa janji Raja Raja Melayu kepada orang Melayu

Taping Mali suruh kita fikir apa beza antara- Raja Cina , Raja Hindu dan Raja Melayu

Cucu Tok Selampit lagi Marah, dia kata - Loke "The Pig" Siew Fuck Turut Menghina Raja Nazrin

My Anger kata ini sememangnya satu Hasutan

Pejuang Bangsa pulak - DAP kafir harbi kurang ajar hina DYMM Sultan Perak dan DYTM Raja Muda Perak

Sila Klik di SINI untuk download PDF of the original blog entry... tolond download, dan simpan di komputer masing masing, sebarkan melalui e-mail dan pastikan semua orang Melayu baca benda ni



Nak tahu apa Tujuh Wasiat raja Raja Melayu -

Menurut Raja Nazrin, wasiat yang disampaikan semasa Raja-Raja Melayu menurunkan tandatangan persetujuan pembentukan Perlembagaan Persekutuan Tanah Melayu pada 5 Ogos 1957 ialah :

* Kami namakan dan kami panggil dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia);

* Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYU sehingga nisbah 50 peratus, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain;

* Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kamu serta harta hak milik kamu, kami tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU selain untuk membanteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara;

* Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini;

* Kami isytiharkan ISLAM adalah Agama Persekutuan;

* Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU;

* Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Saraak).

98 comments:

  1. aku tengah asah parangAugust 9, 2009 at 9:40 AM

    I hope someone fucks him, his mother, his father, his entire family and just strip his citizenship and kick his whole family out

    ReplyDelete
  2. SLM BRO..AKU SDIA MANDI DARAH KLU DIA TU LALU DEPAN AKU BRO..KIWAK PUNYE MANUSIA!!!..HARKK PTUIHH!!!

    ReplyDelete
  3. Ada umno pun tak guna. Apa dia buat... cakap nak meletup-letup umpu sultan. Sekarang dok nyaga-nyaga... Nanti lu bacala dalam Utusan ketua-ketuanya meletup-letup keluar kenyataan tapi habuk pun tadak .. Umno dah jadi penakut hanya untuk mendapat sokongan cina.

    ReplyDelete
  4. lucutkan kerakyatan tak cukup. aku harap dia dipenjara seumur hidup sebagai tauladan kepada rakyat2 yg menderhaka mcm di Thailand.

    Hj. Karim

    ReplyDelete
  5. Man Dego.

    UMNO tak janji mcmana yg PAS&PKR janji dgn cina2 DAP. yg hina tu loke ketua pemuda DAP. ketua pemuda kesayangan nik aziz dan nuar brahim.

    ketua pemuda MCA tak berani dia hina sultan melayu.

    tapi ketua pemuda DAP berani. mana ketua pemuda PKR dan PAS..?? kalau tiada apa2 bunyi dari PAS & PKR. aku rasa PAS & PKR pun setuju la cina DAP hina sultan.

    Aizat

    ReplyDelete
  6. melayu ni tak mudah lupaAugust 9, 2009 at 8:52 PM

    Man Degor,

    kau jangan risau mesti ada punya orang buat police report this issue will blow in Pakatan's face pasal DAP takkan tegur orang dia manakala PAS dan PKR pulak tak berani nka tegur Lim Kit Siang -- aku rasa memang betul cerita yang LKS ada rahsia besar Anwar

    ReplyDelete
  7. Aiyyaa Nostladamus KaaAugust 9, 2009 at 9:20 PM

    heyyaa cilakak cibai punya cina dap. kita kasi lia sinang sini luluk, lia kasi lia punya amak chau hai punya ciakap.

    loke cibai, lu belani lu tulit itu maciam punya ciakap lagi satu kali.

    sikalang lu jiaga-jiaga. lu muka selupa lu amak punya cibai la manyak ekk.

    gwa ingat arrr kasi lia jail pung tatak cyukup babut. kasi lia buwaya hantam lagi babut. kanninnabucibai cina pek dap.

    ReplyDelete
  8. MELAYU DAN RAJA SULTANNYA.

    ORANG MELAYU ITU BANGSA BERADAT
    ORANG MELAYU ITU BANGSA BERADAB
    MELAYU ITU ISLAM
    MELAYU TAAT SETIA PADA RAJA SULTANNYA

    ZAMAN BERZAMAN MELAYU PERCAYA
    ADANYA TUHAN
    MELAYU BANYAK PETUA DAN FALSAFAHNYA

    PANTANG MAUT SEBELUM AJAL
    AGAMANYA JANGAN ENGKAU LUDAHI
    MAUT PADANYA NANTI

    RAJA SULTANNYA JANGAN ENGKAU LANGKAHI
    SANGGUP BERTIKAM BERLEMBING
    BERCERAI NYAWA DARI BADAN KAMU NANTI

    BIAR PUTIH TULANG JANGAN PUTIH MATA
    HIDUPNYA MELAYU BIAR MISKIN HARTA
    JANGAN MISKIN BUDI BAHASA

    MERDEKANYA MELAYU DENGAN GEMA
    MERRRRRDEKAAA!!!!!!!

    BUKAN KECIL LANGKAH MELAYU
    HAMPIR LIMA ABAD MENJADI HAMBA
    BERMANDI DARAH DAN KERINGAT
    MEMBASAHI TANAH BERTUAH INI
    TANAH INI MELAYU EMPUNYA.....!!!!!!!!

    ReplyDelete
  9. Aku harap lebih ramai pemimpin DAP ikut contoh si Fuck ni ,, senang sikit kita nak terajang diaorang

    bagus bagus

    korang sedar tak diaorang tak datang serang kali ni pasal tak tercakap apa, memang dia sedar si Loke ni pukimak

    ReplyDelete
  10. melayu ngan raja2nye bleh isap konek gua n pegi mampos

    ReplyDelete
  11. fuck melayu, zaman skarang dh ramai melayu jd atheist

    ReplyDelete
  12. F***k Muslims and all malay pig in Malaysia.

    I feel ashamed to call myself a Malaysian nowadays because you malay pig are making us losing our pride day by day by corrupting the once dignified image of this country, you know Malaysia is now a laughing stock among the non-Muslim countries in the world!

    People despise this country still protecting the lame lot and not doing anything to improve the deteriorating situation, still practising double standards among its own people, still expelling the non-malay genius to other countries, still depriving the rights and benefits of other races to its own race, still criticize and blame the Chinese for their minority poverty.

    Hey, what is wrong with you malay pig? Haven't you fed yourself enough with the loots yet? Still want more? What a worthless thieves bunch!

    You malay pig are worse than a maggot. We need a leader not a faggot to rule this country. Get lost you freak!

    For all the bad things you stupid melayu babi say about the Chinese, when you are in trouble and big shit, what do you do?

    You come crawling back on your knees to the Chinaman to help you, because you can't trust all your malay pig who are sodomy rapists, incest culprits, drug addicts.

    Without the Chinese, you malay pig will still live on trees, swinging from tree to tree like monkeys, or forages on the ground by your 4 legs to eat all the shit.

    You malay pig are a truly ungrateful lot - the minute all the Chinese leave Bolehland - you malay pig will collapse into the sea and die - that is your destiny!

    I think the problem of malay pig race is their culture - it is in born in their gene - nowhere in the world that you will see affirmative action is focusing on the majority because it is always the minority that need the protection.

    Worst, the minority in Malaysia has been systematically marginalized just to suppress them of their growth.

    Let the malay pig make Malaysia the most corrupted place to live in and see what happened in 2020? I guess malay pig will go back to Indonesia as Malaysia don't belong to them, they are also immigrants from Sumatra, Sulawesi, Jawa, etc.

    Please get it into your pea-sized otak udang plastered with layers and layers of tahi babi encased in your kepala kayu that Malaysia belong to the Orang Asli who are the true bumis of the country.

    Niffy pellmell malay pig are in fact pendatang haram who swam across the Melaka Strait illegally from Sumatra. They should be caught, given severe caning and deported back to their pig sties in Sumatra.

    ReplyDelete
  13. Once again a Umno idiot trying to screw up a silly hole. When a brainless guy doesn't has anymore idea then the bark is worse than the bite. It is much better to hide oneself then to expose all the shit out.

    ReplyDelete
  14. Bodoh punya melayu babi……….

    Baik balik ke tanah melayu la. We are natives of Sabah and Sarawak land - buat apa kamu punya orang datang sini menjajah kita oh?

    Kita tak suka kamu orang datang sini mengorek sumber petroleum tanah kita - this Sabah and Sarawak land not belongs to your malays.

    Get out from Sabah and Sarawak la!

    Bodoh melayu babi!

    ReplyDelete
  15. Polis = Melayu = Rasuah
    Askar = Melayu = Panglima2 bodoh
    Bank = Melayu = Jadi kuli
    Hospital = Melayu = Balaci untuk doktor india hahahahaha…
    Sekolah = Melayu = Bodoh2 belaka (nasib baik ada cikgu india dan cina)
    Sistem Kehakiman = Melayu = Senang dibeli (anne VK Lingam juga control badut2 melayu kapiaq hahahahaha)

    YOU GO AND EAT SHIT!!!
    YOU HAVE NEVER IMPROVE YOUR BRAIN AND STILL EAT SHIT
    You scumbag..........were really have no brain, the head is full of tahi
    Dey subsidize melayu kapiaq mother fucker, why are you bucking like anjing kurap lol…lol…lol…lol…lol…hahahahaha…

    ReplyDelete
  16. This malay pig race is so stupid, that they'd never amount to anything in this world.

    This message board has been here for awhile, and if anyone goes back, there is no one message, that talks good about this stupid malay pig race, because everybody knows how stupid, and hateful this malay pig race is all about.

    The malay pig will crumble from internal weaknesses and disappear in era of globalization - no need for others to colonize them.

    Because malay pig like to be parasites and feed on the Chinese income tax!

    Wait until the malay pig population increase to 90% in Malaysia, the same ratio as in Indonesia, then you will know the meaning of poor, as there will be too many malay pig to subsidize.

    Then the economy collapse.

    The malay pig are actually digging their own grave and they are trying to dig a deeper and bigger one now.

    But all of them I have to see are being manipulated by certain top malay politicians so they will support them.

    There show that the general malay pig are quite stupid and can't think outside the box.

    Only 1% of the malay pig can make it and they are the exceptions. If malay pig are not stupid, what are they?

    If all malay pig jump into sea and all die!

    This world will become very very beautiful.

    ReplyDelete
  17. Saya sedang mengusahakan sesuatu untuk menghukum Loke Tiew Fuck ni.

    Sila rujuk www.graduanmelayumuda.blogspot.com

    TK
    Mohd Khairul Azam
    Presiden GGMM
    012-9770412

    ReplyDelete
  18. Ini lah sebabnya ISA masih di perlukan

    Mari lah kita bersatu mempertahankan tanahair tercinta


    http://yes2isa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Wah!!
    Lantang sungguh komen2 org bukan melayu ni ek.
    Mentang2 melayu selalu bersikap beralah korang pijak2 kepala kitorang ek.
    Ingat bro, sarang tebuan jgn dijolok.

    Klu melampau sgt korang jgn terkejut UMNO & PAS akan bersatu pijak balik anu korang yg tak sunat tu.
    (PKR aku dah tak harap dah)

    Hidup Melayu!!!!

    ReplyDelete
  20. winner and fellow *ssholes,

    please keep coming back, we need to hear more of these honest views from all of you

    it is the best way to tell Malays just how much the non malays hate our guts,m and this after agreeing to give them citizenship

    oh its not just history, its now

    when we allow someone who we think is a friend to stay over and share our home and we then find out that they have always hated us then we should reconsider our friendship

    keep in mind you are still living here, no one has tried to kick you out but you keep talking bad about the house owner


    sapa yang pukimak???

    korang bacalah apa si cyber trooper DAP ni tulis dan fahamlah isi hati mereka

    ReplyDelete
  21. i am a Chinese, and i am ashamed at what some my own race, Chinese is doing.

    come on, we inherited this land from the Malays, please respect them

    calling people pigs is only making the whole thing worse.

    Please la, learn to respect ppl. The Malays are the forefathers of this land. Learn to appreciate communal living with them.

    I am non partisan. Not BN nor PR. But i am disgusted by what the DAP folks are doing, and in the process tarnishing the image of the ethnic Chinese, many of them having no qualms about shedding blood for our ibu pertiwi.

    ReplyDelete
  22. UMNO ADALAH PERIUK NASI JAKIM

    Secara hakikatnya, JAKIM merupakan “barua” kepada parti assobiyyah syirik yang bernama UMNO. Mereka bertindak berdasarkan kepada arahan ketua Bahagian.

    Walaupun JAKIM ini terdiri dari kalangan mereka yang berpendidikan agama, tetapi keahlian mereka dengan agama tidak dijadikan sebagai ruang untuk menyampaikan kebenaran islam, tetapi yang lebih teruk adalah, mereka merupakan barua kepada parti syirik untuk mengkuatkan syirik dikalangan manusia.

    Mereka sanggup menyembunyikan kandungan ayat-ayat Allah SWT semata-mata bimbang “periuk nasi” mereka. tindakan mereka ini menyerupai tindakan tok guru-tok Guru Yahudi yang diceritakan oleh Allah dalam firman-Nya;

    Maksudnya;
    “Sesungguhnya orang-orang Yang menyembunyikan (meminda atau mengubah) apa-apa keterangan Kitab suci Yang telah diturunkan oleh Allah, dan membeli dengannya keuntungan dunia Yang sedikit faedahnya, mereka itu tidak mengisi Dalam perut mereka selain dari api neraka, dan Allah tidak akan berkata-kata kepada mereka pada hari kiamat, dan ia tidak membersihkan mereka (dari dosa), dan mereka pula akan beroleh azab seksa Yang tidak terperi sakitnya.* mereka itulah orang-orang Yang membeli kesesatan Dengan meninggalkan petunjuk (ugama Allah), dan (membeli) azab seksa neraka Dengan meninggalkan keampunan Tuhan. maka sungguh ajaib kesanggupan mereka menanggung seksa api neraka itu”

    (Surah Al-Baqarah : 174-175)

    apa yang lebih menyayatkan hati, UMNO yang diyakini Ustaz-Ustaz JAKIM sebagai “Periuk Nasi” telah memusuhi Islam dengan sedemikian rupa sehinggakan mereka sanggup membunuh orang-orang yang mahukan kepada Islam.

    lihatlah kejadian di Batu Buruk dan di Pandan baru-baru ini. Melihatkan keadaan betapa, tindakan mereka itu merupakan cirri-ciri manusia yang dinyatakan oleh Rasulullah SAW dalam satu hadis baginda;

    Maksudnya;
    “Sesungguhnya daripada kelompok ini ada satu kaum yang mereka membaca Al-Quran tidak lebih dari sekadar halkum mereka, mereka keluar dari islam seperti keluarnya anak panah dari busarnya, mereka MEMBUNUH AHLI ISLAM DAN MEMBIARKAN AHLI BERHALA. Sekiranya aku berjumpa dengan mereka, nescaya AKU AKAN MEMBUNUH MEREKA seperti membunuh kaum ‘Ad[2]”

    Di Melaka, mereka tidak bertindak di atas penternak-penternak babi, walaupun dengan jelas penternak-penternak itu telah melanggar undang-undang. Tetapi, mereka sanggup bertindak terhadap orang-orang yang mahukan Islam, sehinggakan sanggup menembak, walaupun tindakan penggemar-penggemar agama itu tidak melakukan tindakan yang menyalahi undang-undang Negara sekalipun.

    PENUTUP

    Tulisan ini hakikatnya adalah luahan hatiku yang sudah lama marah dengan tindakan ustaz-ustaz JAKIM ini.

    Apa yang menjadikan kemarahan ini melampau-lampau adalah, rata-rata ustaz-ustaz JAKIM itu adalah dari mereka yang merupakan kawan-kawanku diketika belajar di luar Negara dahulu. namun amat menyedihkan, apabila mereka pulang ke Tanah Air, mereka telah mengambil sikap menjadi barua kepada kerajaan yang memerintah.

    Walaubagaimanapun, padaku, tindakan ustaz-ustaz JAKIM ini tidak menjadi satu perkara yang pelik. Ini adalah kerana, golongan yang merosakan agama pada zaman dahulu juga terdiri dari golongan agamawan.

    Perkara ini telah diakui oleh wahyu yang menceritakan kepada kita tentang permusuhan antara Islam dengan kelompok yahudi dan nasrani yang merupakan ahli kitab (ahli agamawan).

    Mudah-mudahan kita diselamatkan dari kejahatan Yahudi yang bertopeng Jabatan Agama ini dan disejahterakan di akhirat nanti

    Amin Ya Rabbal ‘Alamin

    ReplyDelete
  23. bila marah kira sampai sepuluhAugust 10, 2009 at 11:10 AM

    Anon 7:54

    Firstly most JAKIM ustaz now vote for PAS lah so diaorang semuanya orang PAS bertopengkan Umno pasal nak cari makan, jadi siapa yang membohong diri sendiri

    sebenarnya Ustaz2 Jakim ni sokong PAS pasal mereka sendiri tak faham apa itu yang diperjuangkan Umno, kita dah buat cerita panjangdah hal ni sebenarnya, perjuangan ekonomi dan pembangunan insan Umno dalam membentuk negara maju

    secondly tunjuklah bukti apa yang Umno sorok Ayat Allah

    tak de pulak Umno kata Beer bukan Haram/ bukan minuman keras

    tak depulak Umno kata Rasuah tu halal malah Umno mengaku dia ada masalah rasuah dan sedang memperbaiki,, parti lain ada ke mangaku? DAP? PKR? PAS?

    Umno sedahr dia banyak kekurangan dan telahpun mengaku, hanya parti pakatan yang berlagak suci

    buktikanlah apa ayat quran yang Umno sorokkan dari rakyat, apa mesej dari Allah yang Umno simpan?

    Quran tak kena censor di negeri ni setahu saya...

    cakap, kalaupun marah jangan macam orang tak ada fikiran

    ReplyDelete
  24. PAS dulu bertakbir sekarang bertakebeer dengan DAP...alahai...kuasa punya pasal sanggup gadai agama. Mana nik aziz, hadi awang? nak tunggu DAP halalkan gay baru nak bertindak ke?

    ReplyDelete
  25. A police report is being lodged at 2pm at Dang Wangi today. If the article was written by Loke as SJSandteam claim, they would not have closed their blog lah. They know they're in trouble now.

    ReplyDelete
  26. Memalukan...

    Komen2 yg diberi hanya berlandaskan emosi x terkawal. Mmg ambe pon marah dgn tulisan si derhaka and ungrateful Loke, tapi kita orang Melayu jgn jadi macam org bukan Melayu. Segelintir yg x beradab ni mmg x bersyukur dgn nikmat. Kite melayu Islam jgn guna perkataan kotor, lucah. Kita bangsa beradab! bangsa beragama mulia, Islam! Hidup Islam dan Melayu!

    Buat Loke dan org2 biadap cina & india (cina india yg baik x termasuk),
    Klau dah x suke duduk Malaysia, silakan keluar! Pergilah ke Singapura atau China atau UK!..Manusia x kenang budi! Tanah and bumi bertuah ini yg jadi rezeki, tapi berlagak sombong dgn tuan tanah!

    Ambe sampai hari ni hormat pada org cina, india zaman Tunku. Org2 ni faham dan bukannya tamak, lebih penting mereka ini mengenang budi. Ramai cina india sekarang berlagak, belajar oversea balik bawa budaya luar. Lagi teruk memburukkan negara sendiri sama macam Anwar pengkhianat! Aku x percaya org2 ni akan pertahankan negara klau perang meletus. Semua lari ke tempat lain, serupa macam Yahudi. Hanya nak ambik untung, habis madu sepah dibunagnya. Org2 ni semua x layak bergelar warganegara Malaysia!

    Sampai bila2 ambe x redha and iktiraf org cina DAP orang Malaysia!

    Utk Loke, hati2...jgn kerana mulut badan binasa. Bila dah binasa jgn salahkan org lain. Salahkn mulut sendiri. Semoga Tuhan mengazab kamu dgn azab yg maha dahsyat di muka bumi dan akhirat sana!

    ReplyDelete
  27. rileks everyone. Kumpulkan komen-komen yang menghina melayu dan islam oleh Rasis-rasis DAP. postkan di laman blog anda. buat satu tajuk yang menarik tetapi 'panas' jika dibaca oleh sesiapa.. Jemput totok totok pembangkang melayu terutama dari PAS membaca komen-komen tersebut... minta pendapat mereka..Insyaallah.

    Kita berjuang menggunakan akal.

    Salam buat semua.

    ReplyDelete
  28. A police report is being lodged at 2pm at Dang Wangi today. If the article was written by Loke as SJSandteam claim, they would not have closed their blog lah. They know they're in trouble now.

    ReplyDelete
  29. People, don't lah be so gullible and naive...

    A police report is being lodged at 2pm at Dang Wangi today. If the article was written by Loke as Rockybru claims, they would not have closed their blog lah. They know they're in trouble now.

    ReplyDelete
  30. tak bleh download bro... tolong buat tempat download lebih banyak lagi.... cth rapid share dan lain lain....

    TAJUL

    ReplyDelete
  31. Mungkinkah Pemuda UMNO seharusnya memprotes keberadaan 3 orang Melayu Islam dalam Lembaga Pengarah Calrsberg terlebih dahulu. Bagaimana UMNO boleh mengizinkan 3 orang Melayu Islam duduk dalam Lembaga Pengarah Calrsberg sedangkan lesen arak diberikan oleh Menteri Kewangan. Menteri Kewangan dengan mudah dapat mengarahkan Calrberg untuk memecat ketiga-tiga orang ini. Bukankah begitu?
    • http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS/hsubweb.nsf/1c0706d8c060912d48256c6f0017b41c/48256aaf0027302c48256b8b0036a2a5/$FILE/Carlsbg-Products-CorpInfo-DirectorsProfile%20(725KB).pdf
    b. Mengapa Pemuda UMNO tidak memprotes pemberian 10 lesen ”Special Draw” oleh Najib tanpa permintaan dari mana-mana kaum. Judi pun seharam arak juga kan?

    Hakikatnya para pembaca sekelian, sewaktu 50 tahun UMNO memerintah Selangor, tiada apa yang dilakukan mereka untuk mengawal penjualan arak dan aktiviti judi di Selangor.

    Berkat dari kerajaan Pakatan Rakyat barulah pengharaman arak dan judi ke atas orang-orang Islam dapat dijalankan dengan secara agresif.

    Mana mungkinUMNO Selangor mampu menjalankan pengharaman dengan efektif kerana yang mengeluarkan lesen arak dan judi adalah UMNO juga

    Nasib baiklah PAS tidak termakan dengan perangkap Pemuda UMNO ini. Kalau tidak PAS pun terpaksa menyokong amalan judi dan arak ini kelak

    Tulang Besi

    ReplyDelete
  32. sultan melayu babiAugust 10, 2009 at 1:50 PM

    bilelah sultan2 ni nk mati..wasiat dh kua dh..cepatlah2 pegi MAMPOS

    ReplyDelete
  33. to the fella above (10:50pm),

    it is because of the sultan's grace that we have a democratically elected government. be thankful

    jangan sampai negara kita ini binasa baru kita tahu menghargai apa yang sudah hilang.

    jangan sampai yg dikejar tak dapat, yg dikendung berciciran.

    -A Malaysian chinese who respects Malays

    ReplyDelete
  34. to the DAP folks who keep on harping on bringing home Chin Peng... let me give you a news flash... Not all chinese want him back.

    I for sure will not want him back. So please don't use the majority of the chinese as alasan to bring him back.

    DAP does not represent all Malaysian chinese

    -A Malaysian chinese who respects Malays

    ReplyDelete
  35. respect each other baru bole hidup harmoni.

    ReplyDelete
  36. UMNO Lama Vs UMNO Baru
    UMNO Lama yang dulu visinya menolong rakyat menjadi kaya, telah di matikan dan tersadai visinya di gantikan dengan Visi 2020 yang perkayakan yang golongan kaya/bogoise daripada Melayu,Cina dan India,Yahudi, dan di samping itu memiskinkan rakyat Melaysian yang miskin dan daif.
    Jika bukti di tagih oleh sesiapa yang sceptic/kurang kepercayaan, lihat sahaja pada nilai matawang Singapore, yang dahulunya sama RM 1.00 = S 1.00, tetapi kini RM 2.4 = S 1.00. Ini bermaana rakyat Malaysia telah di miskinkan 240% dari keadaan asalnya.
    Bagaimana boleh berlaku begini? Malaysia mempunyai petrolium,kelapa sawit tanah yang luas , sedangkan Singapore tanah sekangkang kera, tiada apa2,petroliun mahupun ayer.
    Maka konclusi yang benar adalah UMNO Baru telah mismanage/salah urus aset dan ekonomi Melaysia.
    Kenapa UMNO Baru salah urus ekonomi adalah kerana sifat TAMAK pemimpinnya dan juga sifat bodoh rakyatnya yang buta politik dan telah lupa visi asal UMNO lama.
    Maka konklusi rootcause analysis politik Malaysia adalah ekonomi yang salah.
    DEB ciptaan Tun Razak dari UMNO Lama adalah memperkayakan rakyat dengan skim 10 ekar kelapa sawit untok tiap perserta FELDA, Mara dan sebagainya.
    Malangnya DEB UMNO Baru memperkayakan kerajaan dan kroni2nya dengan beribu2 ekar kelapa sawit dan concept Privatization dan Globalization dan Liberalization yang membolehkan asset negara di jual pada negara asing.Bernas telah jual 30% sahamnya kapada syarikat Hong Kong. Kelapa sawit kerajaan telah di jual kapada Sime Darby, syarikat British.Saham Bank Bumiputra dan Maybank pun di beritakan telah di jual kapada bukan Melayu dan warga negara asing.
    UMNO Lama memperjuangkan hak semua rakyat Melayu.
    UMNO Baru memperjuangkan poket mereka sendiri.
    UMNO Lama maseh Nationaliskan Institusi Kerajaan, seperti Hospital,Ayer, Letrik dan Jalan Raya.
    UMNO Baru telah swastakan/Privatiz segala macam institusi dan bisness termasuk bisnes beras,gula,AP kereta,jalan raya dan Toll,hospital, Universti,dan sebagainya bukan untok kayakan rakyat,tetapi untok kayakan ahli2 UMNO Baru/BN dan kroni2nya.
    Kita sayangkan UMNO Lama yang telah kayakan rakyat!!!
    Kita bencikan UMNO Baru yang telah merompak rakyat melalui privatisation, inflasi dan turun nilai ringgit dan kini Globalisation dan liberalisation!!!
    Asas Revolusi semuanya adalah EKONOMI MESRA RAKYAT dan EKONOMI YANG TIDAK MISKINKAN RAKYT MELALUI INFLASI DAN TURUN NILAI WANG.
    Jika ini boleh di jamin oleh mana2 parti, maka parti itulah yang rakyat akan sayang dan undi.
    Di harap UMNO Baru akan berobah, setelah berjanji untok berobah. Tetapi malangnya UMNO Baru yang telah bunoh UMNO Lama telah menkhianati rakyat kerana di rasok nafsu syaitan dan tamak haloba.
    Maka timbullah perjuangan Revolusi untok hidupkan UMNO Lama atau pun mana2 parti yang mengamalkan EKONOMI MESRA RAKYAT.Kita menjadi dayus jika parti yang maseh amalkan Kafirnomics di naikkan sebagai pemerintah.
    HIDUP REVOLUSI MALAYSIA !!!

    ReplyDelete
  37. KeTuanan Melayu/KeTuanan Cina/KeTuanan Zionist
    Are we discussing about culture, economics or politics here.???
    a)If culture, the solution is ...when in Rome do as the Romans do. When in Malaysia do as the Malays do.
    b)If economics...the the race with the most amount of money is the Tuan.
    c)If politics then it is a combination of both.

    However lets debate the Ketuanan Melayu as this is the issue often debated.

    1)Ketuanan Melayu is non existent if money is in the hands of non Malays.
    This is the haqiqah of the matter.
    HE WHO HAS MORE WEALTH IS THE TUAN.
    With GLOBALISATION and LIBRALISATION adopted a whole new game is in place.
    In terms of wealth...
    1.1) Is the Malays,Chinese or Zionist the Tuan ???
    1.2) Who is the real paper money maker ???
    1.3) Who is the real Tuan in Malaysia and the whole world ???

    If economics is the system of measuring who is Tuan, the restruturing via the NEP is no wrong. However it would be better to deracialise it by having a Socialist or a CLASSLESS economics. Political problems have a rootcause in economics, because economics is the porpose of politics.


    2)The British made Chinese equal partners in bussiness industries.
    Therefore, the Chinese are the real "Tuan" because they are the rich/elite class.
    They were even given the first Bank in Sarawak to their advantage.
    2.1)By doing so the Chinese are the TUAN.
    Whoever has the ability to make money out of no money(paper) is the Tuan. But the machine to make paper money is with the British/Zionist.
    2.3)Therefore the real TUAN is the British/Zionist.


    Hence, the KeTuanan Melayu is only a British/Zionist gimmick.
    The Malay Sultans were "PUPPET TUANS" with a salary to easy the exploitation of the countries wealth.
    Democracy was a new game to put the Malays and the Chines at each others throats and survival of the richest. It was a classic divide and rule formula.
    This is the HAQIQAH/ABSOLUTE TRUTH of Pak Yeh. Others views are like looking at things from vielled/miopic eyes.

    ReplyDelete
  38. ANTHONY LOKE HAS LODGED POLICE REPORT.
    ROCKYBRU HAS POSTED RESPONSE FROM ANTHONY LOKE.
    READ http://rockybru.com.my

    ReplyDelete
  39. UMNO bagi lesen judi 8 billion pada CinaAugust 10, 2009 at 3:36 PM

    Najib bagi lesen judi kepada Berjaya Cina 8 billion setahun.

    Special draw.

    UMNO dah gila ke?
    Bagi lagi monopoli judi kepada Cina yang kaya raya macam goh tong dengan kasino dia?

    Najib perlu di siasat oleh MACC kerana beri lesen judi kepada Cina dan Maxis kepada adik dia Nazir.

    Tahutak yang main 4 D itu kebanyakannya Melayu? Tak percaya tgk iklan2 Harian Metro!!!

    Lesen judi perlu dihakmilikan jangan bagi Cina kaya raya jadi billionair.

    ReplyDelete
  40. Skg ni orang PAS dah jadi tak tentu arah sbb dah tak tau macam mana nak menghalalkan arak. Sbb kalau cari2 dalam Quran confirm tak jumpa. Nik Aziz mesti pening kepala. Nasib baik serban 2 kilo...boleh la buat cover pening. Sudahla PAS, sama pengkhianat orang Melayu. Perangai macam lalang. DAP ke kiri PAS ke kiri. DAP ke kanan PAS ke kanan. DAP halalkan babi, arak PAS pun halalkan babi, arak. Sibuk duk kafirkan orang, akhirnya mengkafirkan diri sendiri jua. Inilah nasib orang taksub!

    ReplyDelete
  41. Yg bestnya PAS ni..kaedah dia menghalalkan cara dengan mengatakan BN pun dulu buat benda yang sama. Kalau macam tu lebih baik tak payah tukar kerajaan. Ini dah macam cerita penyamun jual penyangak! Cuma taraf penyangak PAS lebih besar sbb sanggup jual maruah agama, bangsa, tanahair pada DAP. Sejahat2 UMNO taklah sampai macam tu skali!Dan UMNO tak letak topeng agama nak dapatkan kuasa! PAS pakai topeng agama, lepas tu lelong agama murah-murah! Sampai kena pijak dengan DAP! Akai ada kaaa nik aziz, hadi?

    ReplyDelete
  42. Dan lagi..skg ni orang PAS tengah perasan majoriti org Melayu sokong dia. Orang Melayu tidak sebodoh yang anda sangkakan. Silence majority is watching closely. Tunggulah PRU13 PAS pasti tumbang di Selangor. Cukuplah sekali diberi peluang memerintah, habis prinsip Islam digadai demi kuasa yang tak seberapa. Sekadar jadi kuda tunggangan DAP, dibolak balik macam manusia xde maruah dan prinsip.

    ReplyDelete
  43. “[1]. Siapakah yang meminda Perlembagaan Persekutuan mengurangkan kuasa Raja-raja Melayu?
    “[2]. Siapakah yang melacur pendidikan negara dengan pelaksanaan PPSMI yang membunuh potensi Bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan?
    “[3]. Siapakah yang menyerahkan tanah seluas 51,170 hektar kepada Singapura dengan bayaran RM350 juta seperti didedahkan oleh hubaya tertentu?
    “[4]. Siapakah yang menafikan hak masyarakat Melayu di negeri Kelantan dan Terengganu untuk memperolehi royalti petroleum sejak sekian lama?
    “[5]. Siapakah yang memecat Almarhum Datuk Ishak Baharom yang menggazetkan fatwa pengharaman penyertaan orang Melayu di dalam Pertandingan Ratu Cantik Di Selangor satu ketika dahulu?
    “[6]. Siapakah yang menyeleweng kuota masyarakat Melayu di dalam pengagihan kontrak-kontrak untuk kroni-kroni mereka semata?
    “[7]. Siapakah yang meminda Perlembagaan Persekutuan untuk melaksanakan Persempadanan Semula kawasan Pilihanraya yang mengecilkan undi Melayu untuk tujuan kepentingan politik mereka?
    “[8]. Siapa pula yang satu ketika dahulu bermati-matian mahu menggugurkan nama Islam di dalam semua pertubuhan politik dan NGO satu ketika dahulu?”

    ReplyDelete
  44. The real extremists and terrorists in multiracial Malaysia are born, bred and indoctrinated by none other than UMNO, especially under the reign of Mahathir.

    ReplyDelete
  45. Islam in Malaysia is suppressing humanity, dignity and desire of a normal human being.

    Islam in Malaysia is causing trouble to non-Muslims who goes about their everyday life to do what any other normal human being on earth are doing.

    Islam in Malaysia does not respect traffic law when Muslims can park their cars all over the road and cause inconvenience to everybody.

    Islam in Malaysia does not contribute to the progress of the malay race and any other race in Malaysia.

    Islam felts threaten in Malaysia, when nobody actually gives a damn about them.

    ReplyDelete
  46. You malays don't like it? You leave! We are going to stay! We like it here! Who gives you the right to tell us what to do?

    They just jealous because they are lose in economical race. I can understand that. If immigrants more rich than malays, then malays will be jealous like hell. It happens everywhere. If Chinese poor - I am sure malays never become racists but Chinese never made to be poor. We are made to be winners and sorry to the losers who become racists after that.

    Malays never beat Chinese in economy even until end of the world - their destiny is to become slaves.

    Why we live in your country because it is easier to earn money there - because your peoples have no brains that is why there are no competitive.

    We are not scare at you my friend, lots of Chinese already move to other country such as Australia, Singapore or US. We have the money, we can go everywhere we like even going back to China!

    God damn, you are really a fool. Why Chinese are everywhere? Here, let me tell you why. In China, it is hard to earn money because the competitive is extremely high. Where in country like Malaysia, there are no competitive at all - the reason is simple, you malays doesn't know how to do business and earn cash, so all the opportunity goes to the Chinese.

    You have brain and you malays are well educated? And want to make Malaysia better? Why Malaysia still likes that? Corrupted, useless, weak junk country! The currency is useless, economy like shit! Think fools!

    Thanks to Malaysia? Hahaha! And you said become rich because of Malaysia? No, Chinese become rich because we are hardworking and smart! Fools you! Chinese go everywhere also can live, in Australia, US, and all over the world. Go traveling around and see if you can find any malay! Hahaha!

    Become smart because education in Malaysia? Dream! Think smart! Your education system is lousy, suck, useless! The standard is low! Find prove stupid!

    Heart? Where is our heart? You malays don't like Chinese, why do Chinese have to pay our heart to Malaysia?

    Point the finger to yourself. What a big stupid malay fool dumbass.

    Also, visit your brother Indonesia, and you can see all the companies and shops are operated by Chinese. We also conquer your brother economy, fools! Hahaha……….what a joke! Indonesia!

    Let us face it. You don't want Chinese to get out of Malaysia. Because if they did, Malaysia would never develop. They would also bring a great deal of financial wealth and investment with them too.

    Note Malaysia is doing well. It certainly isn't because of the malays.

    And Thailand which is another prosperous South-East Asia nation. It also has a large Chinese population and a national culture that is welcoming towards Chinese. At least they have a leader on the South-East Asia knows of how to treat Chinese. It is no wonder that Thailand is on the verge of being a developed nation.

    ReplyDelete
  47. This not surprising. Selective amnesia is a trademark of the BN politicians.
    Who was first to breed cronism? Umno.
    Who was first to kurang ajar with the sultans? Umno.
    Who was first to promote gambling and liquor in an Islamic country? Umno.

    ReplyDelete
  48. They came in Tanah Melayu……….You mean Tanah Orang Asli, they Jawanese pirate descendent came in!

    Perhaps that is what we should give these ungrateful leeches like malay pig ultra:

    Non-malay businesses should just pack up and leave, taking with them their capitals and investments. Non-malays with the means should emigrate.

    Then these sick brain malay pig morons not only can keep their 30% NEP, they can have 100%……….of nothing.

    And we sit back and watch them implode under the heavy load of their bureaucracy, crutch and religious fundamentalism.

    As for implosions, that is the only way malays are going to head if they don't pull their heads out of the sand soon. The world doesn't owe you jack shit, and very soon reality will catch up with the lot of you. You can either embrace reality or perish by it.

    As a non-malay and proud of it, I am ashamed to associate myself with hypocrites like you and your followers. I chose to leave the land of my birth because of people like you and guess what! No regrets whatsoever. Best decision I have ever made.

    There is no reason for malay pig to be poor unless they are ass lazy or mental deformed or real stupid..........pick your choice.

    ReplyDelete
  49. The longer the existence of Utusan and Umno governing this nation, the worse the image Malaysia is projecting to the world.

    Utusan and Umno may not have realised that, but a lot of people in other countries have regarded Malaysia as a low class country.

    Jaguh kampung but a joker to the world indeed.

    ReplyDelete
  50. According to a recent study through secret agency, Nihon Himitsu Oruganitsum Bureau, shows that malays were descended from the hybrid between hog/boar and baboon, hence explains why they look like baboon and they don't eat pork.

    Our latest DNA analysis confirmed the fact.

    The Japanese, Europeans etc, all eat pork, so does that mean they are all dirty and only the malays and Arabs are clean?

    These malays have no brains to think properly.

    The secret agency study also finds that Muslims are more violent, lazy, cunning and barbaric due to the lack of pork in their meal and the wrong doctrine.

    They had been misled by Quran for generations which was copied and twisted by Muhammad from Holy Bible just to control his followers so that they don't harm their same species/ancestor (the hybrid between hog/boar and baboon).

    ReplyDelete
  51. UMNO is racial and corrupted party in their blood and their core.

    1Malaysia is just an act, their party members is not committed to it but just an act to cheat the Malaysians.

    Racial and corruption are UMNO blood and its core, they can’t live without it.

    The only way to free Malaysians from racial and corruption are

    let PKR win the ELECTIONS who committed to anti-corruption, justice, and democracy.

    ReplyDelete
  52. By hook or by crook including murder, harassment and corruption, other than the normal legal ways. That is what UMNO means

    ReplyDelete
  53. Semua yg tertulis di atas adalah wajah sebenar kiasu- greed- minded type DAP. Adakah anda masih mahu mengundi DAP pada PRU13? Only PAS extremist will...remember this PAS...you are set to lose in PRU13 for being slaved by DAP.

    ReplyDelete
  54. Selagi Cina India enggan mejiwakan bahasa dan bangsa Tanah Melayu selagi itu parti Melayu perlu hidup untok survival Melayu.

    Pemimpin "UMNO Baru" di lihat tidak relevan kerana telah murtad ke Melayuannya dan juga keIslamannya. Murtadnya parti Melayu bernama UMNO Baru adalah kerana mereka di rasok nafsu syaitan yang merupakan ideology Kapitalism yang tamak, beralatan riba berbentok duit kertas mudahtipu dan menguntongkan Bankers serta golongan pemerintah.Ekonomi duit kertas dan Bankers atau lebeh tepat "Kafirnomics" telah hancurkan ideology Socialist,Communist dan juga Islam yang mesra rakyat. Sistem Welfare State dan Sadakah Islamiah di hancuri ideology tamak Kapitalis dan duit kertas mudahtipu dan mudahcetak.

    Tidak hairan ideology "UMNO Lama" yang berasaskan visi menolong bangsa Melayu khasnya, telah di kaburi nafu syaitan dan tamak haloba.
    UMNO Lama yang dulu visinya menolong rakyat menjadi kaya, telah di matikan dan tersadai visinya di gantikan dengan Visi 2020 yang perkayakan yang golongan kaya/bogoise daripada Melayu,Cina dan India,Yahudi, dan di samping itu memiskinkan rakyat Melaysian yang miskin dan daif.

    ReplyDelete
  55. Semua maki hamun kat atas tu by the same writer.. tengok aja entry times nya. kes syiok sendiri ni.. dia dah prepare scriptnya awal-awal..apa nak buat, terlalu banyak masa dalam tangan..

    anonymous - 1.27
    ruyom - 1.28
    vesewe - 1.31
    aston - 1.35
    no-brain leader - 1.38
    fargowin - 1.43
    low class mental - 1.47
    reek - 1.51
    anonymous - 1.52
    san - 1.58am

    Folks, kebodohanmu terserlah.
    Go get a life lah, hidup buat perabih boreh aja..

    ReplyDelete
  56. Kerajaan telah merompak kita melalui bermacam cara. Kita tidak nampak dan faham bahawa kita telah di rompak.

    Contoh nya :-
    1) AP kereta.
    Untok membawa masuk/mengi mport kereta kadalam Malaysia setiap kereta di kenakan
    1.1) cukai import
    1.2) keuntongan penjual kereta.
    Harga kereta yang di import akan jadi berganda kerana membayar lesen AP. Dan kerajaan tiada untong. Kita menguntongkan kroni2 kerajaan sahaja. Penjual kereta sebenarnya telah bersubahat dengan kerajaan apabila setuju dengan bayaran AP kerta.

    Jadi adalah penting kita HARTAL/BOIKOT KERETA BER "AP"

    2) Beras dan makanan.
    Bernas Sdn merupakan monopoly untok beras. Mereka telah rompak rakyat dengan harga beras yang melambung tinggi. Mereka juga di beritakan smuggle beras juga.

    Jadi adalah penting kita HARTAL/BOIKOT BERNAS
    Jalan yang baik ia lah beli beras pada penanam beras terus, Tanam padi sendiri, makan roti cepati.
    Jika dulu kita pandai tanam makanan sendiri, kenapa sekarang kita tidak pandai tanam makanan sendiri???
    Adakah Education kerajaan telah membodohkan kita supaya tidak pandai tanam makanan sendiri???
    Dulu kita kaya...anak berdozen... makanan mewah !!!
    Kini kerana duit kertas kita beranak dua tiga, kerana makan tak cukup.
    Adakah Education kerajaan telah membodohkan kita supaya tidak kaya macam dulu ???

    3) Rumah.
    Harga rumah melambung kerana
    3.1) Duit kertas jatuh nilai kerana kerajaan berhutang dan kita membayar hutang kerajaan melalui inflasi/jatuhnya nilai ringgit.
    3.2)Apa bila inflasi berlaku barang2 bina rumah naik harga dan kita di rompak oleh penjual barangan2 bina rumah.
    3.3)Contractor Rumah rompak pembeli rumah apabila barangan naik harga. Mereka juga turut naikkan harga.
    3.4) Oleh kerana harga rumah terlampau mahal, maka kita terpaksa pinjam duit daripada Bank. Harga rumah menjadi 100% lebeh mahal kerana kita terpaksa bayar riba atas pinjaman kita. Kita turut berdosa apabila kita bayar riba kapada Bank.

    Jadi ada lah penting kita HARTAL/BOIKOT BELI RUMAH CARA RIBA.
    Jika dahulu kita boleh bina rumah sendiri, kenapa kita tidak boleh bina rumah sendiri masa kini.???
    Para setengan boleh bina rumah sendiri, kenapa kita tidak boleh bina rumah sendiri???
    Education kerajaan telah buat kita bodoh, sebab tak pandai buat rumah sendiri.!!!
    Kita boleh guna cara gotong royong buat rumah sendiri. Kita HARTAL/BOIKOT BANK DAN PENCETAK DUIT KERTAS PENIPUAN apabila kita buat rumah sendiri.

    Fikir2 lah wahai anak cucu ku.
    Ekonomi Islam telah di lupai. !!!
    Ekonomi Kafir telah menjajah kita !!!
    Mari kita Revolusi untok kembalikan ekonomi Islam tanpa riba dan tamak !!!.

    ReplyDelete
  57. anon 3.08

    munafik punya penjilat jubur anwar

    ReplyDelete
  58. anon 6.11

    anon 3.08 is talking through his arsehole. what do you expect? ni kes raving and ranting tanpa guna otak.. sia2 hidup..

    anti-munafik

    ReplyDelete
  59. Semuanya diambil kerana pertimbangan politik, yang dibuat kalau menentang Umno maka akan haram dan jahatlah. Mana yang dibuat kerana menyokong Umno akan halal, baik dan masuk syurgalah.

    Mana tidaknya, puak penjilat Umno bagai nak 'pengsan' mengusung gambar Anwar Ibrahim memberikan penghormatan terakhir kepada mendiang Beng Hock (yang mati dibunuh ketika soal siasat SPRM) dan gambar ir.Nizar, memegang lilin yang dikatakan sudah menyebabkan keluar agama, menghina Islam dan seumpamanya.

    Maka ulama dan ustaz kangkong pro regim segera mengeluarkan fatwa peribadi menyokong hujah Anwar dan Nizar sesat.

    Tetapi ustaz dan ulama kangkong ini semuanya senyap apabila terang terangan Perdana Menteri pujaan mereka sendiri melanggar fatwa yang telah diwartakan oleh Majlis Fatwa.


    Letak kalungan bunga di Tugu Peringatan HARAM – JAKIM

    Haram Letak Kalungan Bunga Di Tugu Peringatan Negara
    http://mufti.perak.gov.my/isu/tugu_kenangan.pdf

    Tajuk : Meletakkan kalungan bunga di Tugu Peringatan
    http://www.e-fatwa.gov.my/mufti/fatwa_search_result.asp?keyID=371

    “Meletakkan kalungan bunga di Tugu Peringatan sempena upacara sambutan Hari Pahlawan dan upacara-upacara lain adalah haram dan hendaklah ditinggalkan.”

    http://www.e-fatwa.gov.my/mufti/fatwa_search_result.asp?keyID=428

    Berdoa di tugu peringatan adalah ditegah oleh syara’ dan hukumnya haram kerana perbuatan seumpama itu termasuk di dalam larangan firman Allah, surah al Maidah ayat 90 yang bermaksud:

    “Wahai orang-orang yang beriman, sesungguhnya arak, judi dan al-ansab(menyembah berhala) dan al azlam (bertenung nasib) adalah najis daripada amalan syaitan. Maka hendaklah kamu jauhkan daripadanya moga-moga kamu berjaya”.

    http://www.e-fatwa.gov.my/mufti/fatwa_search_result.asp?keyID=608

    Bahawa haram tiupan dan bertafakur dengan menundukan kepala kepala selama 20 saat dengan meletakan kalung bunga ditugu, bacaan sajak yang boleh menimbulkkan semangat kepahlawanan adalah diharuskan, tetapi dengan syarat tidak dilakukan dihadapan tugu, atau di dalam suasana yang dilarang oleh syarak kerana semua ini adalah upacara agama juga.

    Pada hari pahlawan yang baru berlalu jelas Najib (isteri Rosmah) telah melanggar fatwa yang telah diwartakan. Seharusnya dia juga boleh didakwa di mahkamah syariah kerana menentang fatwa yang diwartakan. Namun ustaz dan ulama termasuk mufti yang terlibat mewartakan fatwa tersebut lebih takutkan wang dan kuasa.

    Perkara tersebut bukan sahaja dilakukan oleh Najib namun Iman pengasas agama Islam Hadhari yang pernah menjadi PM Malaysia juga melakukan perkara sebegitu rupa ketika hari pahlawan.

    Satu lagi masih ingatkah kita dengan gambar Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dinaikkan oleh penyokong bukan Islam dan Melayu berhampiran Batu Caves sedikit masa lalu. Sebaik sahaja gambar besar Anwar itu dinaikkan maka pemuda Umno, ustaz kangkong Umno pun keluar fatwa kononya itu berhala, tak patut wujud ...hina agama...hina bangsa..... maka YB Amiruddin ADUN kawasan terbabit campur tangan dan menurunkan gambar besar tersebut.
    Tetapi beberapa hari lalu ketika Najib anak Tun Razak melawat Kuil Batu Caves binaan yang lebih besar menyerupai Najib dibina di kuil itu seiring dengan patung dewa Hindu.... nah sekarang apa kata kamu orang Umno dan Ustaz kangkong.....

    Akhbar yang sibuk bagi liputan isu gambar besar anwar pula apa katanya...?

    ReplyDelete
  60. sebenarnya melayu perlukan seorang pemimpin yg dinamik..melayu ketandusan pemimpin..sebab itulah cina keparat..india musibah..amat berani sekali..tunggulah jika melayu bersatu untuk amuk..

    ReplyDelete
  61. Najib sedang berusaha keras untuk mempromosikan konsep 1Malaysia. Dia terdesak kerana tiada siapa yang mempercayai konsep tersebut, termasuk bekas Perdana Menteri, Dr. Mahathir Mohamad.

    Apa juga tujuan dan matlamatnya, 1Malaysia hanyalah satu versi ciplak, yang diciplak daripada konsep Anak Bangsa Malaysia, yang dilancarkan oleh gerakan masyarakat madani sebelum pilihanraya umum tahun lepas. Dibawah konsep Anak Bangsa Malaysia, kami menolak Ketuanan Melayu dan memilih Ketuanan Rakyat.

    Pada asasnya, ini bermakna bahawa rakyat adalah Tuan dan kerajaan bekerja untuk rakyat. Harapan rakyat diutamakan. Suara rakyat adalah suara keramat. Dibawah konsep ini, akan lahir Satu Negara, Satu Bangsa, Satu Suara. Itulah matlamat akhir usaha ini.

    1Malaysia tidak menepati matlamat ini. Malah tidak langsung menampakkan apa yang dicita. Najib perlu kembali ke meja perancangan dan memikirkan kembali secara keseluruhan konsep tersebut. Dia menawarkan hanya segelintir dari keseluruhan yang kita harapkan. Tidak lebih dari slogan untuk menarik perhatian.

    Untuk permulaan, dengan mengatakan Akta Keselamatan Dalam Negeri perlu dikekalkan dan tidak akan dimansuhkan atas sebab-sebab untuk mempertahankan hak-hak Melayu dan hak istimewa, samalah juga dengan mengatakan bahawa kita memerlukan undang-undang tahanan tanpa bicara supaya mereka yang mempersoalkan isu ini boleh tahan.

    Bagaimana untuk mencapai 1Malaysia, apabila sebahagian dari rakyat Malaysia terpaksa bersetuju untuk membongkok dan membiarkan punggong mereka di liwat tanpa protes terhadap peliwat? Dan memprotes bermakna kita akan dipenjara tanpa hak-hak untuk mendapat keadilan?

    ReplyDelete
  62. Najib

    How about your 1Malaysia slogan? It seem Utusan newspaper is no understand in line with your slogan? What say you?

    Cakap Tak Serupa Bikin

    ReplyDelete
  63. They will sell their mothers to remain in power.

    ReplyDelete
  64. Know what malay pig? A suck babi hutan pendatang from Indonesia, pencuri of Tanah Orang Asli, should be caught by all the Chinese whom you have insulted.

    They will then pack you in a pig basket, parade you round Chinatown in KL, to let the Chinese pelt rotten eggs, throw shit and pour all the pig shit from the nearby pig farms on your head.

    Then let them take you out of your pig basket and roast you over an extremely hot fire until you become barbecued pork. After that chop your stinking carcass and leave it in the streets of rural for all those vultures and crows to feed on. Good riddance to bad rubbish.

    Why only malays? You think this country is yours alone? What has the government really done for the pribumis and the Orang Asli? Look at how Umno has screwed up Sabah Indonesians and Filipinos getting citizenship and enjoying the same benefits as you the moment they hop off the boat!

    You go ask the government to stop all that then I will stop thinking you are speaking through your asshole.

    Podah! You are nothing but a chauvinist malay pig like the rest.

    It seems like Malaysia is still not ready for globalisation because of a bunch of anti-social racist morons like you. Our country already independent for so many donkey years but sorry to see still got such shortsighted moron like you.

    Bangsa melayu failed in the past 30 years with lots of help from Umno but still failed! Then they blame the Chinese cheat la, marginalise them la, this la that la……….so much excuses! If you are pariah, forever you are pariah!

    If you malay pig race lazy, no matter how much with the government help, it will back to square.

    For me, I just speak up what I had observed and not like the malay race who is always jealous about other race success. Bad hearted.

    What the hell you ask all the Chinese to get out from Malaysia in your comment post? It is proven you are another racist moron bastard!

    Malay failure is the fact! It has been happened since 30 years ago and not just now. If you keep on denying it proven again you are just another loser or hypocrite!

    Truth - what is so proud of asking Chinese to be like your kind of robbers, liars, cheaters in Malaysia? Kaum tongkat yang langsung tak tahu malu! Yes, you motherf***ker are stupid, lazy, fanatic, thus you need tongkat forever! Dick head!

    Kaum tongkat still can survive in most of the zoos overseas. See the UPM red shirt "Orang Utan". At least they could be the laughing stock to this world.

    If malays with 50% population in Malaysia none of them success, then I reckon you jump to the sea. That so!

    Once again, with you racist pig moron, Malaysia wouldn't go far as far as globalisation is all about!

    You are truly one of those Umno babi hutan with shit plastered all over your brain and fulfilling Hang Tuah policy in reverse! With babi hutan like you whose brains are filled with tahi babi - it would be melayu akan hilang di dunia!

    ReplyDelete
  65. Semi Value, Najis, Hisppukidin, Bodowi……….all these idiots of the corrupt Umno government - one thing is certain - majority, a very high majority of the public does not believe anything the stupid, lying and corrupt Umno government says anymore.

    This Umno government has zero credibility with the people of Malaysia and one of the reasons is the public is more knowledgeable and intelligent than all those idiots in government especially those dumb shit heads in Umno.

    ReplyDelete
  66. That is why malay is the most arrogant, corrupted, racist and terrorist race in the world. To the world population, malay is only a minority. And yet, still keep on talking about Islam, Muslim, Syariah law. Shame on you!

    ReplyDelete
  67. melayu deserved to be fucked..well they asked themselves to be fucked either..why...?

    look bro..so far apa umno speak up for malay..?
    everytime by-elections pun harapkan agensi kerajaan sajer dok support..depa semua dok kalut nak sebat duit! common bro..it is a reality!

    ask those umno fella to prove to najib that umno will survive & win any fuckind elections/bye-elections tanpa mentransformasikan diri sebagai `pembangsat' bangsa...berjuang dengan ikhlas bukan kerana nak projek dan nak lipat duit peruntukan kepada rakyat sempena pilihanraya!

    bro..cuba lu buat survey pasai apa bebudak muda benci umno..?pasai apa...?

    bro..umno adalah melayu dan melayu adalah umno. negara ini negara melayu..tapi belum pasti milikan umno selamanya kalau macam ni perangainya orang-orang umno!

    bagi tau kengkawan lu ker..otai-otai lu ker..or sesape yg bayar lu...jgn setakat cakap dan blue print sahaja...nawaitu kena betul bro!

    lu tengok..berapa banyak duit rakyat digunakan untuk bayar gaji haram kakitangan kerajaan yang makan gaji buta..kalau lu kerja opis cuba lu kira berapa kerat yang betui-betui buat kerja..buat kerja kerana tanggungjawab..

    gua emosional la bro..sebab orang melayu masih bodoh tak sedar diri dan memang menadah kepala untuk diberak dikencing oleh puak-puak depa!

    anyway..bear in mind, umno is melayu and pas is also melayu = they all are muslims!

    how about u..? nama melayukah..hati melayukah..budaya melayukah..

    ReplyDelete
  68. Kepala hotak berjambul

    kau jangan nak samakan Umno dengan PAS, PAS memang parti syurga

    orang Umno tak pernah tuduh orang kafir atau akan masuk neraka

    kalau salah kita beri pendapat kata salah, kalau tak nak dengar tak pe

    lailah Nikajis dia boleh hantar orang masuk syriga dan tolak orang ke neraka


    anyway, dari cara pengkomen pengkomen yang marah ni semua lari topik, nampaknye macam diaorang tak de idea nak mematahkan argument bahawa si Loke ni memang pengkhianat lah ye..

    ReplyDelete
  69. Tidak dinafikan gabungan parti-parti nasionalis ini mendapat apresiasi rakyat, apabila mandat berterusan diberikan dalam tempoh yang agak lama iaitu lebih 50 tahun.
    Lebih separuh kurun rakyat memberikan penguasaan mutlak BN terhadap negara. Dalam tempoh itu juga secara tidak disedari, ianya secara tidak sengaja membentuk minda diktator di kalangan pemimpin Umno-BN.
    Mereka sering merasakan mereka terlalu kuat dan gagah dan tidak mampu ditumbangkan oleh sesiapa pun. Mereka turut mempunyai persepsi bahawa mereka adalah tuan kepada sistem politik, ekonomi, pembangunan, pendidikan dan segala-galanya dalam negara ini.
    Dan dengan kekuatan penguasaan yang sekian lama itu menyebabkan pemimpin Umno lupa dan lalai untuk menunaikan tanggungjawab mereka sebagai sebuah parti yang memelihara kepentingan agama Islam dan ketuanan orang-orang Melayu.
    Sejak Umno-BN menguasai negara, populasi kependudukan orang Melayu merosot sedikit demi sedikit daripada lebih 70 peratus kepada 51 peratus sahaja. Kuasa Melayu dari sudut politik terhakis kerana populasi menurun.
    Kuasa Melayu dari sudut ekonomi juga gagal diseimbangkan dengan kaum-kaum lain kerana Dasar Ekonomi Baru yang dilaksanakan gagal mencapai sasaran, akibat ketamakan segelintir pemimpin Umno.
    Malah kekuatan orang Melayu yang majoritinya beragama Islam juga, tidak dapat mencapai suatu tahap yang boleh dibanggakan kerana Umno mengambil dan melaksanakan agama secara berpilih-pilih.
    Dalam ertikata lain, Islam pada Umno, hanya akan dilaksanakan, pada aspek-aspek yang menepati kepentingan politik, untuk mengekalkan kuasa politik mereka, bukan untuk melaksanakan Islam yang syumul sebagaimana tuntuan syarak.
    Hari ini kuasa politik Umno yang menjadi tonggak kekuatan politik Melayu dicanangkan semakin terhakis. Hakikatnya kuasa politik Melayu terhakis bukan kerana banyak kawasan yang ditandingi Umno, kini sudah dikuasai PAS atau KeADILan.
    Sebaliknya ia berpunca daripada, kesilapan pemimpin Umno yang hanya mementingkan kuasa politik lebih daripada kepentingan bangsa yang menjadi asas perjuangan selama ini.
    Dengan kuasa majoriti lebih dua pertiga di Parlimen Umno-BN membahagi-bahagikan kerusi melalui persempadanan kawasan pilihan raya sehingga menyebabkan kerusi majoriti Melayu dan bukan Melayu sama banyak.
    Negeri-negeri di mana ramai penduduk minoriti bukan Melayu, diperbanyakkan kerusi Dewan Undangan Negeri dan Parlimen, manakala negeri majoriti Melayu tidak ditambah kerusi Dun dan Parlimen.
    Persempadan semula kawasan pilihan raya yang dikuatkuasakan pada 2003 misalnya, memecahkan banyak kawasan majoriti Melayu dengan memasukkan jumlah pengundi bukan Melayu yang agak besar, untuk mengalahkan PAS dan KeADILan.
    Jelas Umno mahu mengekalkan kuasa mereka, dengan hanya semata-mata bergantung kepada manipulasi politik terhadap bukan Melayu yang dianggap akan tetap setia dengan Umno-BN khususnya.
    Kesilapan ini amat besar sebenarnya. Percaturan Umno bahawa bukan Melayu akan kekal menyokong mereka, memakan diri. Apabila pengundi bukan Melayu beralih arah kepada Pakatan Rakyat, Umno semakin gusar. Umno mendakwa kuasa politik Melayu sudah semakin terhakis.
    Umno sebenarnya hanya mahu memadamkan hakikat bahawa, terhakisnya kuasa politik Melayu adalah kerana kesilapan dan ketamakan mereka untuk mengekalkan kuasa.
    Permainan politik Umno-BN ini sudah tidak boleh diterima rakyat. Pemimpin-pemimpin mereka sedang dilanca kecelaruan yang tidak berkesudahan akibat kekalahan besar dalam PRU ke 12 yang lalu.
    Pada saat ini bukan sahaja Umno yang sedang celaru. Seluruh parti komponen BN juga turut dilanda kecelaruan. Mereka tidak sedar bahawa Umno, MCA, Gerakan, MIC dan seluruh anggota komponen BN sedang menerima hukuman yang berat iaitu penolakan yang berterusan daripada rakyat.

    ReplyDelete
  70. Replika besar Najib telah dinaikkan beberapa ratus meter di depan patung besar Dewa Muruga yang berwarna emas di pintu masuk gua Batu Caves. Replika tersebut di naikkan bersempena festival 1Malaysia yang di adakan di perkarangan Batu Caves baru-baru ini .

    Dimanakah Pemuda UMNO Gombak yang ingin mengadakan demonstrasi apabila PKR menaikkan replika Anwar di simpang utama dekat Wisma Keringat ?

    ReplyDelete
  71. dalam keghairahan nak mengomen, dengan menggunakan kata-kata kesat pulak tu, semua lari topik. to all the muslim melayus out there.. tak malu ker kena hina macam ni? dah takder kewarasan ker, just because of political differences, mengutuk dan mengeji sesama bangsa dan agama? tak cukup lagi laknat-laknat kafir kutuk kita.. kita pun mengutuk sesama sendiri?

    Astaghafirullahal adzim..

    Kama

    ReplyDelete
  72. ahhahahaa. blog2 pakatan rakyat tak perlu pun nak buat pelancaran utk berblog. Media baru UMNO buat blog pun kerana sponsor dari UMNOngok utk menangkis serangan suara hati rakyat yang ingin perubahan..

    ReplyDelete
  73. ALLAHUAKHBAR,GEMPUR SIAPA SAJA YANG MENJADI MUSUH PADA MELAYU DAN PERIBUMI NEGARA INI. GEMPUR, KHAIRI! MULAKAN .... BIAR KITA BERPUTIH TULANG SEKARANG JANGAN ANAK CUCUKITA BERPUTIH MATA KEMUDIAN.JUMPA ANWAR BONTOT REJAM AJA DENGAN BATU ATAU APA SAJA.SIKUNYIT INILAH YANG YANG MENJADI PUNCA ATAS SEGALANYA. ....ALLAHUAKHBAR

    ReplyDelete
  74. Wah Non Bumi Yang TerMelampau..August 11, 2009 at 2:55 PM

    wah depa2 ni kuat melan**p la..

    satu kaum itu sudah BETRAY pada kita..
    kalu suruh balik negeri China Mesti taknak..

    NAK suruh bumi dipijak langit dijunjung xmahu...
    dia ingat kumpulan2 Dato Harun tatak ada lagi ka.. sini type type SUKA2 tarak nampak muka..BOLEH LA..

    ReplyDelete
  75. Harun dipersalahkan kerana tuduhan rasuah berkaitan dengan Bank Rakyat. Pada tahun 1975, perlawanan tinju antarabangsa diadakan di Kuala Lumpur antara Muhammad Ali dari Amerika Syarikat dengan Joe Bugner dari Britain. Pertandingan ini tidak mendatangkan keuntungan, sebaliknya menyebabkan beliau dibicarakan dan dihukum penjara selama 8 tahun.

    Pada 1 Mac 1977, Harun dipenjarakan di Penjara Pudu selama tiga setengah tahun, iaitu selepas menjalani setengah daripada hukumannya yang sepatutnya tamat pada tahun 1984. Beliau dibebaskan pada tahun 1981 selepas Dr Mahathir Mohamad dilantik sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-4.

    Harun dipenjarakan kerana Tun Hussein Onn, Perdana Menteri Malaysia ketika itu, seorang yang tegas dan memegang prinsip undang-undang. Penyokong Harun meminta jasa baik Tunku Abdul Rahman agar Harun dibebaskan. Sebenarnya pada 1969, Harun telah memalukan Tunku kerana tidak berjaya membela orang Melayu sehingga terjadi Peristiwa 1969 itu. Tunku menasihati Harun menerima hukuman itu dan kemudian membuat rayuan. Rayuan dikemukakan kepada Tun Hussein selaku Perdana Menteri, tetapi rayuannya ditolak.

    Pada 28 Julai 1981, Yang diPertuan Agong Malaysia Sultan Haji Ahmad Shah mengadakan Persidangan Lembaga Pengampunan. Laporan dari penjara dan jasa-jasa Harun dipertimbangkan. Pada 1 Ogos 1981, Harun dibebaskan oleh Lembaga Pengampunan. Maka pada 31 Ogos 1981, Sultan Ahmad Shah memberi pengampunan kepada Harun sempena Jubli Perak Merdeka.

    Pembebasan Harun menimbulkan beberapa implikasi:

    Seseorang rakyat boleh diampunkan oleh Raja dan ini membelakangkan keputusan mahkamah dan para hakim. Apakah kes-kes lain turut boleh diampunkan?
    Penyokong Harun bersyukur dan berdiam diri.
    Segelintir penyokong Harun merayu beliau aktif semula dalam politik. Mengikut undang-undang pertubuhan , seseorang yang telah dipenjarakan, sungguhpun telah dibebaskan, masih tertakluk kepada syarat-syarat tertentu. Jadi Harun tidak boleh bertanding dalam pilihan raya selama lima tahun, kecuali mendapat pengampunan.
    Jika Harun diampunkan, ini bermakna Harun mungkin boleh dilantik semula menjadi Menteri Besar, Menteri, malahan Perdana Menteri Malaysia.

    ReplyDelete
  76. Allo Harun Idris didapati bersalah dan dipenjarakan apa lagi kau nak??

    sistem perundangan negara manapun membolehkan pengampunan oleh ketua negara i.e Raja atau presiden

    kalau tak tahu undang undang jangan buka mulut nanti orang sodok taik masuk

    ReplyDelete
  77. Melayu hentam melayu...... cerita pasal agama serta syurga dan neraka.... TAPI CUBA KAU LIHAT CINA DAN INDIA (Bukan islam)DEPA KUTUK MELAYU.... KAU TAK HENTAM... BODOH!!!!! MELAYU BODOH..... DAH KENA NANTI BARU TAHU SIAPA YANG PALING BODOOOOOHHHH!!!!! AKU NAK CONVERT MASUK DAP DAN CINA SEBAB DIAORANG NI PANDAI!!!!!

    ReplyDelete
  78. Korang tak ingat sejarah ke? Peristiwa 13 mei terjadi disebabkan UMNO dan Gerakan..Bukan DAP lar mangkok..

    Peristiwa ini berlaku berikutan pengumuman keputusan Pilihanraya Umum pada 10 Mei 1969.

    Dr. Tan Chee Khoon dari parti Gerakan telah menang besar di kawasan Batu, Selangor. Beliau minta kebenaran polis untuk berarak meraikan kemenangan parti tersebut di Selangor yang menyaksikan 50:50 di Selangor. Perarakan tersebut menyebabkan kesesakan jalan raya di sekitar Kuala Lumpur. Perarakan hingga ke Jalan Campbell dan Jalan Hale dan menuju ke Kampung Baru. Sedangkan di Kampung Baru, diduduki lebih 30,000 orang Melayu yang menjadi kubu UMNO, berasa terancam dengan kemenangan pihak pembangkang. Di sini letaknya rumah Menteri Besar Selangor ketika itu, Dato' Harun Idris.


    http://malaysia-hariini.com/home2/index.php?option=com_content&task=view&id=459&Itemid=232

    ReplyDelete
  79. DEY JANHGAN LAH KAU NAK CUBA BANGKITKAN PENIPUAN PASAL 13-MAY PULAK, TAKDE SAPA PERCAYA, KIT TAHU CINE MAKI HAMUN MELAYU, KENCING KAN ANAK DARA DAN MACAM MACAM LAGI

    ReplyDelete
  80. yang sebenornye org cina dan india ni dah takut. orang melayu makin maju. kita dah ada ramai doktor, engineer, dll. sebenarnya peratus yang korang tengok tu helah kerajaan je. kerajaan kita ni pandai dari otak bodoh cina dan tamil ni. tak kan nak kata orang melayu dah kuasai 80% kekayaan negara. nanti tak leh lah kerajaan kita nak bantu melayu lagi.

    ReplyDelete
  81. WHy you guys wanna talk racism......H1N1 virus ...lookin for you....it is never rascist at all....stop your shit racism and rush to the pharmacy to buy face masks.....or you won't around to talk shit....

    ReplyDelete
  82. coolooc said...
    This malay pig race is so stupid, that they'd never amount to anything in this world.

    This message board has been here for awhile, and if anyone goes back, there is no one message, that talks good about this stupid malay pig race, because everybody knows how stupid, and hateful this malay pig race is all about.

    The malay pig will crumble from internal weaknesses and disappear in era of globalization - no need for others to colonize them.

    Because malay pig like to be parasites and feed on the Chinese income tax!

    Wait until the malay pig population increase to 90% in Malaysia, the same ratio as in Indonesia, then you will know the meaning of poor, as there will be too many malay pig to subsidize.

    Then the economy collapse.

    The malay pig are actually digging their own grave and they are trying to dig a deeper and bigger one now.

    But all of them I have to see are being manipulated by certain top malay politicians so they will support them.

    There show that the general malay pig are quite stupid and can't think outside the box.

    Only 1% of the malay pig can make it and they are the exceptions. If malay pig are not stupid, what are they?

    If all malay pig jump into sea and all die!

    This world will become very very beautiful.

    August 9, 2009 12:03 PM

    I'd like to respondto this particular post and the other post who condemns malays as maly pig.

    1. We aremalays and majority are muslims. We do not eat pig/pork/babi whatever you call it. Obviously you are a non-malay and chinese in particular...
    We are not the ones consuming pig...You lots are. Therefore the real name that you lots should be called are ungrateful chinese PIGS with pig brains..

    2. You lots majority english is atrocious. Malays have better english than you. Yes, the chinese race brought many productivity to malaysia. But now it had become a myth. There are many educated, intelligent rising malays no and you lots are actually damn scared of this.

    3. Please remember that you lots are still living in malaysia. I have chinese friends too but they are not rude bastards like you guys calling malay names & they respect Islam. There are chinese married to malays also. In fact alot of your chinese amoys marry our malay guys? why? probably the chinese men are idiot bastard lots or their penis stinks.

    4. It chinese lots like you who disgrace the sensible malaysian chinese here. do you that even if you go singapore, the singaporean chinese also hate you lots. so where you want to go? we can tell you to buzz off and go back china. perhaps there you can do demonstration and ask chin peng to support. you guys are nothing but amateur komunis fakers. Acting like big boys but in actual fact you guys are small boys with small penis. no wonder alot of chinese girls marry malay men nowadays. and you lots are ungrateful we gave you citizenship to stay in malaysia, yet all you fakers do is criticize us non-stop.

    4. to the sabahans and sarwakians who wrote comments we malays jajah you, get a life and read history books.

    5. kudoss to one chinese malaysian here who wrote comments that the non-malays inherited this land from the malays as forefathers of malaya.
    this is a comment from a sensible chinese malaysian who knows facts.

    6. Loke siew faker is said to lodge a police report denying that he wrote nonsense about sultan perak and raja nazrin. at the same time the chicken sjsandtem blog closed down. its either these 2 are seperate entities OR loke siew faker IS INDEED connected to this chicken blog.

    ReplyDelete
  83. coolooc said...
    This malay pig race is so stupid, that they'd never amount to anything in this world.

    This message board has been here for awhile, and if anyone goes back, there is no one message, that talks good about this stupid malay pig race, because everybody knows how stupid, and hateful this malay pig race is all about.

    The malay pig will crumble from internal weaknesses and disappear in era of globalization - no need for others to colonize them.

    Because malay pig like to be parasites and feed on the Chinese income tax!

    Wait until the malay pig population increase to 90% in Malaysia, the same ratio as in Indonesia, then you will know the meaning of poor, as there will be too many malay pig to subsidize.

    Then the economy collapse.

    The malay pig are actually digging their own grave and they are trying to dig a deeper and bigger one now.

    But all of them I have to see are being manipulated by certain top malay politicians so they will support them.

    There show that the general malay pig are quite stupid and can't think outside the box.

    Only 1% of the malay pig can make it and they are the exceptions. If malay pig are not stupid, what are they?

    If all malay pig jump into sea and all die!

    This world will become very very beautiful.

    August 9, 2009 12:03 PM

    I'd like to respond to this particular post and the other post who condemns malays as maly pig.

    1. We are malays and majority are muslims. We do not eat pig/pork/babi whatever you call it. Obviously you are a non-malay and chinese in particular...
    We are not the ones consuming pig...You lots are. Therefore the real name that you lots should be called are ungrateful chinese PIGS with pig brains..Likewise therefore there is NOTHING nice or interesting to talk about you idiot fakers.

    2. You lots majority english is atrocious. Malays have better english than you. Yes, the chinese race brought many productivity to malaysia. But now it had become a myth. There are many educated, intelligent rising malays now and you lots are actually damn scared of this.

    3. Please remember that you lots are still living in malaysia. I have chinese friends too but they are not rude bastards like you guys calling malay names & they respect Islam. There are chinese married to malays also. In fact alot of your chinese amoys marry our malay guys. why? probably the chinese men are idiot bastard lots or their penis stinks.

    4. Its chinese lots like you who disgrace the sensible malaysian chinese here. do you know that even if you go singapore, the singaporean chinese also hate you lots. so where you want to go? we can tell you to buzz off and go back china. perhaps there you can do demonstration and ask chin peng to support you lots. you guys are nothing but amateur komunis fakers. Acting like big boys but in actual fact you guys are small boys with small penis. no wonder alot of chinese girls marry malay men nowadays. and you lots are ungrateful we gave you citizenship to stay in malaysia, yet all you fakers do is criticize us non-stop. Its like we allow to stay in oour house, but you keep condemning the house owner. whos the big idiot here?

    4. to the sabahans and sarwakians who wrote comments we malays jajah you, get a life and read history books.

    5. kudoss to one chinese malaysian here who wrote comments that the non-malays inherited this land from the malays as forefathers of malaya.
    this is a comment from a sensible chinese malaysian who knows facts.

    6. Loke siew faker is said to lodge a police report denying that he wrote nonsense about sultan perak and raja nazrin. at the same time the chicken sjsandtem blog closed down. its either these 2 are seperate entities OR loke siew faker IS INDEED connected to this chicken blog.

    ReplyDelete
  84. This chinese pig race is so stupid, that they'd never amount to anything in this world. Look at their race, they are everywhere in this world, 'merempat'.

    This message board has been here for awhile, and if anyone goes back, there is no one message, that talks good about this stupid chinese pig race, because everybody knows how stupid, and hateful this chinese pig race is all about.

    The chinese pig will crumble from internal weaknesses and disappear in era of globalization. They do no need colonization. They are aliens to Malaya.
    Because chinese pig like to be parasites.

    Wait until the chinese pig population increase in Malaysia, then people will know that the increase of farm pigs will bring more swine flu to the world.

    Then the economy collapse.

    The chinese pig are actually digging their own grave and they are trying to dig a deeper and bigger one now.


    There show that the general chinese pig are quite stupid and can't think outside the box.

    If chinese pig are not stupid, what are they?

    If all chinese pig jump into sea and all die!

    This world will become very very beautiful.

    ReplyDelete
  85. The above posting is translation of what we anak melayu think about SOME chinese idiots.

    H1N1 is on the lose now, there is no use talking about racism. You stay in Malaysia and deal with it. Stop whining like a useless wild boar and accuse us of pencuri tanah orang asli or come from indonesia nonsense. malays nowadays come from many blood descendant, not just indonesa.

    get a life.

    ReplyDelete
  86. Ini permainan adil antara melayu, cina, india atau lain2 bangsa di malaysia. Ada yg komen 'you think the country is yours alone'...sebetulnya malaysia ni milik orang melayu. Its the same like United States of America- pribuminya red indians, mayan tapi majoriti yg memiliki tanah itu akhirnya the 'whites'. Omputih jugak. Walaupun presidentnyer Obama tapi kita tak boleh nafikan 'whites' adalah kaum majoriti. Walaupun cina, india dah kesini sejak zaman melaka mungkin beratus tahun, tetapi asalnya melayu yg mendirikan tanah malaya. so you chinese, indian fakers inherit malaya from the malays so shut up. bear with it. stop complaining. Its a fair game. We let you stay in our house, you give benefit to our house. Duduk umah orang buat kerja sket eik. Jgn duduk diam pastu mulut cam cibai ayam dok mengutuk kami melayu babi...yg kuat makan babi tuh kaum yg bukan bangsa melayu atau yg haprak tuh...

    ReplyDelete
  87. Nak sama rata melayu, cina, india kena jadi cam singapore republik. Mimpi datuk hanglah malaysia nak jadik republik selagi ada kesultanan melayu dan bangsa melayu kita masih idup. kalau nak cina india nak balik ke singapore pun, orang singapore sana nak ker terima cina india malaysia? cina singapore pun pada dasarnya tak suker ngan cina malaysia. we don't ask the chinese or indians in malaysia to go back china and india, but kalau bangsa cina atau india tak kenang budi memang wajar mereka ini dibuang negara. soalnya negara china atau india atau hong kong taiwan nak ker terima mereka yg haprak nih?

    fikirlah sebelum mengutuk kaum melayu. bersyukurlah non-malay dapat duduk malaysia. lihat neagara2 lain dia asia lagi azab.

    ReplyDelete
  88. reek said...
    According to a recent study through secret agency, Nihon Himitsu Oruganitsum Bureau, shows that malays were descended from the hybrid between hog/boar and baboon, hence explains why they look like baboon and they don't eat pork.

    Our latest DNA analysis confirmed the fact.

    The Japanese, Europeans etc, all eat pork, so does that mean they are all dirty and only the malays and Arabs are clean?

    These malays have no brains to think properly.

    The secret agency study also finds that Muslims are more violent, lazy, cunning and barbaric due to the lack of pork in their meal and the wrong doctrine.

    They had been misled by Quran for generations which was copied and twisted by Muhammad from Holy Bible just to control his followers so that they don't harm their same species/ancestor (the hybrid between hog/boar and baboon).

    August 10, 2009 1:51 AM

    to the nick above who uses multiple pseudonyms as proven, get a life, open your history books again and go back to school. Humansin general are homo spaiens that are never descended from baboons. probably your forefather is.

    ReplyDelete
  89. Anonymous said...
    Semua maki hamun kat atas tu by the same writer.. tengok aja entry times nya. kes syiok sendiri ni.. dia dah prepare scriptnya awal-awal..apa nak buat, terlalu banyak masa dalam tangan..

    anonymous - 1.27
    ruyom - 1.28
    vesewe - 1.31
    aston - 1.35
    no-brain leader - 1.38
    fargowin - 1.43
    low class mental - 1.47
    reek - 1.51
    anonymous - 1.52
    san - 1.58am

    Folks, kebodohanmu terserlah.
    Go get a life lah, hidup buat perabih boreh aja..

    August 10, 2009 2:26 AM

    :)

    ReplyDelete
  90. oversee said...
    That is why malay is the most arrogant, corrupted, racist and terrorist race in the world. To the world population, malay is only a minority. And yet, still keep on talking about Islam, Muslim, Syariah law. Shame on you!

    August 10, 2009 10:23 AM

    dear ignorant,

    please open your history books. malaysa actually descend from the polynesians. it is a large group and from there, there exists nusantara- sumatera, kepulauan jawa, malaya, sulawesi, filipina, even the fijians which some of the population is in in hawaii. same breed. malay is 2nd biggest population in south africa.

    ReplyDelete
  91. reek said...
    According to a recent study through secret agency, Nihon Himitsu Oruganitsum Bureau, shows that malays were descended from the hybrid between hog/boar and baboon, hence explains why they look like baboon and they don't eat pork.

    Our latest DNA analysis confirmed the fact.

    The Japanese, Europeans etc, all eat pork, so does that mean they are all dirty and only the malays and Arabs are clean?

    These malays have no brains to think properly.

    The secret agency study also finds that Muslims are more violent, lazy, cunning and barbaric due to the lack of pork in their meal and the wrong doctrine.

    They had been misled by Quran for generations which was copied and twisted by Muhammad from Holy Bible just to control his followers so that they don't harm their same species/ancestor (the hybrid between hog/boar and baboon).

    August 10, 2009 1:51 AM


    dear asshole,

    please do not criticise the muslim prophet muhammad. he exsists and never twisted the bible on the quran. do not confuse arab, islam and quran. islam is one of the biggest expanding religion in the whole world even up till china. and according to studies, the bible is prone and has been distirded and abused since the roman empire days. its hard to get the original preserved bible. maybe the jew -torah you can still rely on it.

    you should read more on a non-muslim british karen armstrong who is the author of 'Muhammad' the islam prophet, and an american non muslim dr esposito who is the director of christian-islam understanding in the U.S.

    ReplyDelete
  92. To me previous posting on some asshole who ranted on malays and islam,

    please do not criticise the muslim prophet muhammad. he exists and never twisted the bible on the quran. do not confuse arab, islam and quran. islam is one of the biggest expanding religion in the whole world even up till china. and according to studies, the bible is prone and has been distorted and abused since the roman empire days. its hard to get the original preserved bible. maybe the jew -torah you can still rely on it.

    ReplyDelete
  93. aston said...
    You malays don't like it? You leave! We are going to stay! We like it here! Who gives you the right to tell us what to do?

    They just jealous because they are lose in economical race. I can understand that. If immigrants more rich than malays, then malays will be jealous like hell. It happens everywhere. If Chinese poor - I am sure malays never become racists but Chinese never made to be poor. We are made to be winners and sorry to the losers who become racists after that.

    Malays never beat Chinese in economy even until end of the world - their destiny is to become slaves.

    Why we live in your country because it is easier to earn money there - because your peoples have no brains that is why there are no competitive.

    We are not scare at you my friend, lots of Chinese already move to other country such as Australia, Singapore or US. We have the money, we can go everywhere we like even going back to China!

    God damn, you are really a fool. Why Chinese are everywhere? Here, let me tell you why. In China, it is hard to earn money because the competitive is extremely high. Where in country like Malaysia, there are no competitive at all - the reason is simple, you malays doesn't know how to do business and earn cash, so all the opportunity goes to the Chinese.

    You have brain and you malays are well educated? And want to make Malaysia better? Why Malaysia still likes that? Corrupted, useless, weak junk country! The currency is useless, economy like shit! Think fools!

    Thanks to Malaysia? Hahaha! And you said become rich because of Malaysia? No, Chinese become rich because we are hardworking and smart! Fools you! Chinese go everywhere also can live, in Australia, US, and all over the world. Go traveling around and see if you can find any malay! Hahaha!

    Become smart because education in Malaysia? Dream! Think smart! Your education system is lousy, suck, useless! The standard is low! Find prove stupid!

    Heart? Where is our heart? You malays don't like Chinese, why do Chinese have to pay our heart to Malaysia?

    Point the finger to yourself. What a big stupid malay fool dumbass.

    Also, visit your brother Indonesia, and you can see all the companies and shops are operated by Chinese. We also conquer your brother economy, fools! Hahaha……….what a joke! Indonesia!

    Let us face it. You don't want Chinese to get out of Malaysia. Because if they did, Malaysia would never develop. They would also bring a great deal of financial wealth and investment with them too.

    Note Malaysia is doing well. It certainly isn't because of the malays.

    And Thailand which is another prosperous South-East Asia nation. It also has a large Chinese population and a national culture that is welcoming towards Chinese. At least they have a leader on the South-East Asia knows of how to treat Chinese. It is no wonder that Thailand is on the verge of being a developed nation.

    August 10, 2009 1:35 AM

    We malays leave?? why should we. Its our forefathers land. If you want to stay in malaysia and claim you like this country so much, then why are you complaining about the government and the country? and also ranting about non-malays business to pack and leave and emigrate???

    cakap tak serupa bikin. oh we forgot, you left your brain somewhere when you typed the above eh?

    lol.

    ReplyDelete
  94. I agree with nick pari putih, humans are homo sapiens and can never descend from baboons. And lack of pork is good for the health as research studies shows that pork has a certain worm that causes alot of disease.

    ReplyDelete
  95. And with a lot of educated malays these days, they are certainly in no competition with the chinese. Humans are capable of evolving and who says malays still have swing from trees to trees?

    ReplyDelete
  96. Hatred is bad for everyone.

    Let us stop for a moment and think.

    Let us be peacemaker and not warmonger.

    Don't let our emotion take control of our sound mind.

    Remember we are Malaysians, we shouldn't look and focus at our differences, we must look at what we have in common.

    Remember to much politics is not good, don't be a puppet to any political parties.

    United we stand, divided we fall.

    ReplyDelete

VIDEO PERINGATAN: Siapa Anwar yang sebenar

Pembohongan DAP di Sibu


Kecapi Nikmat Bersama Pakatan